Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να δηλώνει πολιτικός αλλά ουσιαστικά οι κινήσεις και το ύφος του ανήκουν περισσότερο σε lifestyle εκπομπή πάρα σε πρόεδρο κόμματος και δη αριστερού κόμματος, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός μάλιστα σχολίασε εύστοχα μέχρι και ο δήμαρχος Θήβας.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Open, με αφορμή την ολιγοήμερη στράτευση Κασσελάκη στο στρατόπεδο της Θήβας. Ο ίδιος σχολίασε με αρκετά σκωπτικό τρόπο την παρουσία Κασσελάκη στην πόλη και στον στρατό, αναφέροντας ότι κατάφερε να κάνει και την στράτευσή του ακόμη ένα lifestyle γεγονός. Μεταξύ άλλων δήλωσε χαρακτηριστικά σε ερώτηση για το τι λέει η τοπική κοινωνία σχετικά με τη στράτευσή Κασσελάκη: «Ο κόσμος τώρα εδώ, εντάξει.. είναι ένα lifestyle ζήτημα η στράτευση του συγκεκριμένου πλέον. Είναι δεδομένο. Για εμάς διαφημίζεται ο τόπος μας βέβαια».

Μάλιστα ο Δήμαρχος έριξε έμμεσα τα καρφιά του διότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε καθόλου από το δημαρχείο και περιορίστηκε, όπως ισχυρίστηκε, σε μια κομματική εκδήλωση στην πόλη. Ο Στέφανος Κασσελάκης ίσως είναι ο μοναδικός άνθρωπος που κατάφερε να μετατρέψει το στρατό σε ένα lifestyle θέμα για τα πρωινάδικα και σίγουρα είναι ο μοναδικός πολιτικός που δεν απασχολεί τα μέσα για τις πολιτικές του απόψεις, αλλά για τις στυλιστικές του επιλογές σαν ένας από τους πολλούς «τριτοδεύτερους celebrities» της τηλεόρασης που αναζητούν εναγωνίως λίγα λεπτά δημοσιότητας. Να τον χαίρονται εκεί στην ριζοσπαστική αριστερά της προόδου.