Την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει ότι ο Νίκος Παππάς-που έχει καταδικαστεί ομόφωνα από το Ειδικό Δικαστήριο με ψήφους 13-0- και ο Παύλος Πολάκης -που έχει μετατρέψει σε καθημερινή διαδικασία τη στοχοποίηση και τις προγραφές πολιτικών αντιπάλων- έχουν την πλήρη εμπιστοσύνη του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «καθαρίζει» το τοπίο ώστε να μην υπάρχουν σκιές.

Η παρέμβαση στην υπόθεση με τα e-mails και τον τρόπο που βρέθηκαν στην κατοχή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου -η οποία επέλεξε να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές- δείχνει τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών, παρότι η ευρωβουλευτής ενδέχεται να μη γνώριζε την προέλευση των στοιχείων που βρέθηκαν στην κατοχή του γραφείου της.

Προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία και η προσπάθεια να πληγεί ο θεσμός της επιστολικής ψήφου -τον οποίο ξεκάθαρα στόχευαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας μάλιστα την τακτική του Κυριάκου Βελόπουλου- ο πρωθυπουργός έλαβε την απόφαση με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να τον διευκολύνει όπως και το κόμμα της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προϊδεάσει για το γεγονός ότι δεν θα έμενε αμέτοχος. Οι πληροφορίες για τη διαδικασία μέσω της οποίας τα e-mails Ελλήνων του εξωτερικού έφτασαν στο γραφείο της ευρωβουλευτού και η επιβεβαίωσή του μέσω των παραιτήσεων του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ αλλά και του γραμματέα Απόδημων της ΝΔ τον οδήγησαν στο να λάβει τις αποφάσεις του παρά το γεγονός ότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έχει προσφέρει σημαντικό έργο ως ευρωβουλευτής.

Και όμως αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο, πέραν των υπολοίπων κομμάτων που αναζητούν χώρο για σενάρια συνωμοσίας και θεωρίες για… αγρίους, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ουρά του, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του οποίου στηρίζει την πολιτική του ύπαρξη σε δύο στελέχη της ομάδας του Αλέξη Τσίπρα. Τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη, με τον πρώτο να έχει καταδικαστεί ομόφωνα και αμετάκλητα από το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος. Ο δεύτερος, ως αψύς Κρητικός, πιάνει στασίδι και… πληκτρολόγιο και βάλλει κατά παντός πολιτικού αντιπάλου, κάτι που κατάλαβαν και οι σύντροφοί του οι οποίοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης «χαίρουν της εμπιστοσύνης μου» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης την Τετάρτη στο MEGA. Το επανέλαβε και την Παρασκευή στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και μάλιστα με έμφαση, προκειμένου να δείξει -και εντός ΣΥΡΙΖΑ- ποια είναι η ηγετική του ομάδα και ποιοι τον εκφράζουν. Έχει άλλωστε σπεύσει να το επιβεβαιώσει με την τακτική που ακολουθεί. Τον λαϊκισμό, τα fake news και τη λάσπη από τον πολιτικό βούρκο που κάποιοι πίστεψαν ότι έχει… αποξηρανθεί με την παρουσία του.

Όσα λέει, όσα υποστηρίζει δεν είναι τίποτα άλλο από τον πολακισμό που αναβιώνει στην Κουμουνδούρου μετά από μια -μικρή δυστυχώς για την πολιτική ζωή του τόπου- ανάπαυλα…