τσίπρας (ο) 1. άνθρωπος περιορισμένων ικανοτήτων και γνώσεων «άσε ρε τσίπρα που θέλεις να πάρουν στα σοβαρά τη γνώμη σου» 2. παθολογικός ψεύτης, μυθομανής «ο Αλέξης είναι τόσο τσίπρας που ούτε τι ώρα είναι δεν τον ρωτάω» 3. αυτός που ενώ είναι ασήμαντος και ανεπίκαιρος παρουσιάζεται ως επίκαιρος και σημαντικός «οι φίλοι του δημοσιογράφοι μπορεί να λένε ό,τι θέλουν αλλά ο άνθρωπος είναι τσίπρας και καμία σημασία δεν έχει τι λέει ή τι σκέφτεται»

Τσάμπα ο κόπος κάποιων

Η προσπάθεια να επαναλανσαριστεί ο μπρόεδρος Τσίπρας είναι ιδιαιτέρως κωμική. Ειδικά όταν την κάνουν συμπολίτες με «κύρος» (και πολλά χρόνια στις χορηγίες επικοινωνίας) που δεν καταλαβαίνουν ότι το να στήνεις ινστιτούτο για να εμφανίσεις έναν αδαή καιροσκόπο που ξέμεινε από κορόιδα ως επίκαιρο statesman είναι το αντίστοιχο του να βάλεις σε μια μαϊμού πουέντ για να την εμφανίσεις ως πρίμα μπαλαρίνα. Φαίνεται πως κάποιοι δεν έμαθαν τίποτα από την παταγώδη αποτυχία της προώθησης του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα και τώρα προσπαθούν να νεκραναστήσουν έναν πολιτικό του οποίου η μοναδική ικανότητα ήταν το ότι μπόρεσε να γίνει εγκληματικά αδίστακτος προκειμένου να εκμεταλλευτεί μια συγκυρία. Ομως συγκυρία προς εκμετάλλευση αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει (κι αν υπάρξει, θα την εκμεταλλευτούν νέοι κι άφθαρτοι παπατζήδες) και δυστυχώς για τον μπρόεδρο και τους χορηγούς επικοινωνίας του, έχουμε όλοι υπάρξει θύματα των περιορισμένων ικανοτήτων του. Ετσι, το μόνο που προσφέρουν εκδηλώσεις σαν αυτή που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά είναι το γέλιο και η ανακούφιση στη σκέψη ότι αυτός ο αδίστακτος και ημιμαθής άνθρωπος δεν έχει πια καμία εξουσία.

Ντροπή του!

Η χθεσινή αποχώρηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του συντρόφου Νίκου Παππά είναι δείγμα μεγάλης ασέβειας στο πρόσωπο του Αντώνη του Σαμαρά.

Δεν είχαν τον χρόνο για αποφάσεις

Τίποτα το περίεργο δεν έχει η απευθείας ανάθεση της δημιουργίας λογότυπου για το μετρό της Θεσσαλονίκης με την αιτιολογία του επείγοντος. Απλώς ο αστραπιαίος χρόνος κατασκευής του έργου δεν επέτρεψε στη διοίκηση του μέσου να προλάβει να συνειδητοποιήσει πόσο απαραίτητο είναι ένα λογότυπο χωρίς το οποίο, όπως όλοι ξέρουμε, κανένα ΜΜΜ δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά.

Μειοψηφίες

Παρά τα όσα μπορεί να ακούτε από τα δελτία ειδήσεων στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα ή να διαβάζετε στον παραδοσιακό ή ηλεκτρονικό Τύπο, χτες δεν «απέργησαν οι δάσκαλοι». Χτες απέργησαν λίγοι δάσκαλοι την ώρα που οι περισσότεροι συνάδελφοί τους έκαναν κανονικά τη δουλειά τους.