σαμαράς (ο) 1. αυτός του οποίου η εκδίκηση είναι πολύ σκληρή, αυτός που δεν δείχνει έλεος «ο Αντώνης είναι σαμαράς κι όταν λέει θα τους πάει μέχρι τέλους, σημαίνει ότι θα πρέπει ν’ αρχίσουν να φοβούνται πολύ» ΣΥΝ ανελέητος 2. αυτός του οποίου η εκδίκηση είναι πολύ σκληρή, αλλά δεν θυμάται πρόσωπα και ονόματα «έχε χάρη που είναι σαμαράς και παρότι θέλει να σε πάει μέχρι τέρμα, δεν σε θυμάται» 3. αυτός που αγωνίζεται ενάντια στα μνημόνια, αντιμνημονιακός «ο πρώτος σαμαράς δεν ήταν ο Τσίπρας αλλά ο πρόεδρος Αντώνης με τα Ζάππεια»

Μάλλον ξεχνάει φάτσες

Ο σύντροφος Νικόλας Παππάς (ο με αναστολή) θα πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερός. Δεν είναι λίγο να σε έχει βάλει στο στόχαστρο κοτζάμ Αντώνης Σαμαράς, να έχει διαβεβαιώσει ότι θα σε πάει «μέχρι τέλους» και επειδή δεν θυμάται πρόσωπα και ονόματα, να χαίρεται και να σου πιάνει ψιλή κουβεντούλα όταν σε συναντάει σε εκδηλώσεις. Λέω ότι ο Σαμαράς δεν θυμάται πρόσωπα και ονόματα γιατί δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση για το πόσο ευχάριστη έμοιαζε να του ήταν η συνάντηση με έναν από τους ανθρώπους που προσπάθησαν να τον βάλουν φυλακή (δηλαδή με έναν από αυτούς που θα πήγαινε μέχρι τέλους). Εκτός αν ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης βάζει την προσωπική του δικαίωση και την αλήθεια κάτω από τη διαχρονική αντιπάθειά του για την οικογένεια Μητσοτάκη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται σύντομα -και ευκαιρίας δοθείσης- να τον δούμε αγκαλιά και με τον σύντροφο Παπαγγελόπουλο.

Περίεργο

Το περίεργο δεν είναι που ο Ταγίπ ο Ερντογάν ευχαρίστησε δημοσίως τον Γιάνη «Παγόνι» Βαρουφάκη για τη διάδοση της προπαγάνδας του. Το περίεργο είναι που το ίδιο δεν έχει κάνει ακόμα ο Βλαδίμηρος ο Πούτιν.

Για όλα υπάρχει εξήγηση

Αν απορείτε με την αποφασιστικότητα που δείχνει η κυβέρνηση στο θέμα του αυτοκόλλητου με το κατεβατό για τα pos στα παράθυρα των ταξί (το οποίο πολύ πιο χρήσιμο θα ήταν μέσα στο ταξί, όπου θα μπορεί με την άνεσή του να το διαβάσει ο πελάτης) αρκεί να σας πω ότι οι ταξιτζήδες στην πλειονότητά τους δεν ανήκουν στην αριστερά κι άρα καθόλου δεν φοβίζουν την κυβέρνηση.

Ο ξάδερφος

Ολη η συζήτηση για την υποτιθέμενη συνάντηση του μπροέδρου Τσίπρα με τον σύντροφο Ευάγγελο Βενιζέλο θα είχε αποφευχθεί και κανείς δεν θα είχε πάρει την πληροφορία στα σοβαρά, αν πριν από κάθε αναφορά σε αυτή διευκρινιζόταν ότι ο άνθρωπος που τη διέδωσε είναι ο ξάδερφος της Δήμητρας Λιάνη.