αστυνομία (η) 1. αυτή που δεν μπορεί να κρατήσει μυστικό, ακριτόμυθη «είναι μεγάλη ανοησία να λες τα μυστικά σου σε μια αστυνομία σαν την Ελένη» 2. υπηρεσία που υπολειτουργεί «φυσικά και υπάρχουν υπηρεσίες του δημοσίου που δεν είναι αστυνομίες» 3. σουρωτήρι «με τέτοια άμυνα αστυνομία θα είναι θαύμα αν αρπάξουμε λιγότερα από τρία»

Χρειάζεται επιτέλους σοβαρότητα

Αδυνατώ να καταλάβω την έκπληξη με την οποία συνοδεύτηκε η είδηση της διαρροής των ονομάτων των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας που πρόκειται να στελεχώσουν αυτό που αποκαλείται (περιέργως καθόλου ειρωνικά) «το ελληνικό FBI». Για όποιον ζει στην Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτα το απρόσμενο στην επιβεβαίωση ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι μια προβληματική δημόσια υπηρεσία που υπολειτουργεί. Και μόνο η συνήθης εικόνα των αστυνομικών που ατάραχοι βλέπουν να περνούν από μπροστά τους οχήματα που φωνάζουν από μακριά «κοινό ποινικό δίκαιο» (επειδή ξέρουν ότι αν ασχοληθούν, είναι πιο πιθανό να βρεθούν απολογούμενοι, παρά να επιβραβευτούν) αρκεί για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της παρακμής που υπάρχει στην υπηρεσία που δουλειά της είναι να προστατεύει τους πολίτες επιβάλλοντας τον νόμο και την τάξη. Με λίγα λόγια, περισσότερο από υπηρεσίες με πομπώδη ονόματα, αυτό που έχει ανάγκη η ΕΛ.ΑΣ. είναι να γίνει κανονική αστυνομία. Ξέρετε, από αυτές που οι παραβατικοί και οι εγκληματίες φοβούνται και όχι από αυτές με τις οποίες γελούν μαζί τους.

Απογοήτευση

Είναι πολύ ευχάριστο που οι απατεώνες γιατροί επιτέλους αποκαλύπτονται και υφίστανται κάποιες συνέπειες για την εγκληματική τους δράση, αλλά πολύ απογοητευτικό το ότι, σε αντίθεση με ό,τι θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, θα εξακολουθήσουν να ασκούν το επάγγελμα του γιατρού.

Αλλα λέει, άλλα εννοεί, άλλα υπονοεί

Γιατί άραγε ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνης Σαμαράς, απεφάνθη ότι «Τα ήρεμα νερά, όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες»; Είναι επειδή δεν καταλαβαίνει ότι τα ήρεμα νερά και η αποδοχή της πραγματικότητας, πρώτα και πάνω απ’ όλα, φέρνουν ευκαιρίες για πρόοδο ή επειδή εκείνος προτιμά τη μέτριας έντασης διαρκή φουρτούνα που του επιτρέπει το σερφάρισμα στα κύματά της;

Στηρίζουμε

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας πω ότι πρέπει όλοι να μπούμε στο odikosmassyriza.gr και να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα. Το να τον ενθαρρύνουμε να συνεχίσει είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για έναν άνθρωπο που εδώ και έναν χρόνο μας ψυχαγωγεί με τρόπο που δεν το έχουν καταφέρει ούτε οι μεγαλύτεροι της σάτιρας και της κωμωδίας.