σινουάρ (ο) 1. αυτός που ηδονίζεται από τη βία και το αίμα, αιμοδιψής «πρόσεχε γιατί ο Ιάκωβος δεν είναι απλώς βίαιος, είναι σινουάρ» 2. κατά συρροή δολοφόνος «η συμπάθεια των συντρόφων για τους σινουάρ δεν είναι παράλογη αν σκεφτεί κανείς πως στον πυρήνα της ιδεολογίας τους βρίσκεται η εξόντωση κάθε αντίθετης άποψης» 3. αυτός που έχει καταδικαστεί σε θάνατο, μελλοθάνατος «αναρωτιέμαι ποιος θα είναι ο επόμενος σινουάρ που θα τεθεί επικεφαλής της Χαμάς»

Δεν νομίζω ότι κανείς εκπλήσσεται από τον τρόπο που κάποιοι «προοδευτικοί» συμπολίτες αντιμετωπίζουν την εξόντωση και του τελευταίου αφεντικού των τρομοκρατών της Χαμάς. Ανθρωποι που δεν έχουν διστάσει να ηρωοποιήσουν έναν κατά συρροή δολοφόνο που δρούσε στην Ελλάδα, όπως ο Κουφοντίνας, προφανώς και δεν θα δίσταζαν να ωραιοποιήσουν τη δράση ενός αιμοδιψούς κτήνους που δρούσε κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Και δεν είναι μόνο η γοητεία που ασκεί η βία στους συμπολίτες που η ιδεολογία τους βασίζεται στη φυσική εξόντωση των αντιπάλων τους, είναι και το ότι ο Σινουάρ πολεμούσε εναντίον των Εβραίων (αν και δεν είχε κανένα πρόβλημα να δολοφονήσει και όσους Παλαιστίνιους στέκονταν στον δρόμο του). Βλέπετε στην Ελλάδα ο «προοδευτικός» κόσμος δεν περιορίζεται μόνο στην αντιδημοκρατική και αντιδυτική ρητορική, αλλά υιοθετεί κι έναν αντισημιτισμό που κάποιος ανυποψίαστος θα θεωρούσε αποκλειστικότητα του ακροδεξιού κομματιού του πληθυσμού, το οποίο, όσο περνούν τα χρόνια, όλο και λιγότερο διαφέρει από το αριστερό.

Διαπιστωμένο

«Αν αυτοί οι άνθρωποι κάνουν αυτά που κάνουν για τα κλειδιά της Κουμουνδούρου, φανταστείτε πόσο αδίστακτοι θα γίνουν όταν αποκτήσουν πραγματική εξουσία», προειδοποίησε η συντρόφισσα Τζάκρη, πιθανότατα ξεχνώντας ότι οι Ελληνες πολίτες έλυσαν τη συγκεκριμένη απορία την περίοδο 2015-2019, οπότε και διαπίστωσαν με οδυνηρό τρόπο το πόσο αδίστακτοι μπορεί να γίνουν οι σύντροφοι της Θεοδώρας.

Ενα κόμμα υπεράνω του νόμου

Την Πέμπτη το βράδυ, στο λιμάνι του Πειραιά, λίγες δεκάδες μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας εμπόδισαν τη φόρτωση κοντέινερ που προορισμό είχαν το Ισραήλ, χωρίς να ενοχληθούν από καμία αρχή, επιβεβαιώνοντας ότι το 1974 ο Καραμανλής δεν νομιμοποίησε το ΚΚΕ, αλλά το έθεσε υπεράνω του νόμου, όπου και παραμένει και με την παρούσα ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι της επιβολής του νόμου κυβέρνηση.

Δυνατότητες

Η ανταπόκριση του ευρωβουλευτή Γιώργου Αυτιά από «λαϊκή αγορά» των Βρυξελλών (τα εισαγωγικά έχουν μπει γιατί ο σωστός όρος είναι «υπαίθρια αγορά», αφού η σχέση της συγκεκριμένης με τις λαϊκές αγορές είναι όπως αυτή που έχει ένα ηλεκτρικό αυτοκινήτο με ένα κάρο) απέδειξε ότι, παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα μπορεί ακόμα να εξάγει πολιτισμό.