πραξικόπημα (το) 1. βίαιη ενέργεια που οδηγεί στην ανατροπή κυβέρνησης «γι’ αυτούς που το επιχειρούν κάθε πραξικόπημα είναι μια επανάσταση» 2. υπερβολικός χαρακτηρισμός που συνήθως δεν έχει σχέση με αυτό που επιχειρεί να περιγράψει «κάθε αντίδραση των συντρόφων είναι γεμάτη πραξικοπήματα» 3. πέρα από κάθε αμφιβολία αποκάλυψη της γελοιότητας και της ανεπάρκειας προσώπου ή οργανισμού «λίγα πράγματα με έχουν διασκεδάσει τόσο όσο με διασκεδάζει το πραξικόπημα στον ΣΥΡΙΖΑ»

Διαλύονται όπως ακριβώς τους αξίζει

Το hashtag #σύριζα_πραξικόπημα δεν είναι περισσότερο γραφικό από όσο ήταν το καταγέλαστο #this_is_a_coup. Μπορεί το ένα να δημιουργήθηκε στην πορεία των συντρόφων προς την εξουσία και το δεύτερο στην ελεύθερη πτώση τους, αλλά και τα δύο αποδεικνύουν την πομπώδη μελούρα που διαχρονικά χαρακτηρίζει την Αριστερά στην οποία αρέσει να εμφανίζεται ως θύμα ενός αδιόρατου «συστήματος», ενώ στην πραγματικότητα είναι θύμα των ιδεοληψιών και της ανεπάρκειας των στελεχών της. Σε κάθε περίπτωση, νομίζω πως ο τρόπος με τον οποίο διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντάξιος της πορείας του και του επιπέδου των στελεχών του. Αυτών των αδίστακτων, υπερφιλόδοξων, αρπακολλατζήδων, μισαλλόδοξων, εχθροπαθών στους οποίους ταιριάζει απόλυτα το ρητό με τη μαϊμού που όσο πιο ψηλά ανεβαίνει τόσο πιο πολύ φαίνεται ο (αποκρουστικός αν δεν είσαι μαϊμού) πισινός της. Δυστυχώς (κι επειδή οι μαϊμούδες δεν φορούν πάνες) το αποτέλεσμα της ανόδου των συντρόφων είχε συνέπειες σε όλους μας, αλλά τουλάχιστον κάτι μάθαμε. Πιστεύω… νομίζω… ελπίζω… εύχομαι.

Κάλιο αργά...

Θα ήταν κρίμα και άδικο να μη συγχαρούμε τον σύντροφο Βασιλειάδη, ο οποίος, καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή και μην μπορώντας να κρύψει την πίκρα και την αγανάκτησή του για τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα του Πολάκη, αναφώνησε «γινόμαστε τσίρκο». Μπορεί να του πήρε καιρό να διαπιστώσει αυτό που οι υπόλοιποι είχαμε καταλάβει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τουλάχιστον τα κατάφερε.

Αποψη που χρειάζεται διευκρινήσεις

«Οι φαντάροι αυτοί έχουν δείξει ένα γενναίο φρόνημα πατριωτικό», είπε η συντρόφισσα Κανέλλη αναφερόμενη στους κνίτες οι οποίοι προπαγάνδισαν υπέρ των θέσεων του ΚΚΕ, φορώντας τη στολή του Ελληνικού Στρατού και δεν είναι υποχρεωτικό να διαφωνήσουμε. Αρκεί πρώτα να βρούμε ποια είναι η πατρίδα υπέρ της οποίας έδειξαν τη γενναιότητά τους οι ένστολοι σύντροφοι.

Συγκρίσεις

Πολλοί συμπολίτες αντιπαραβάλλουν την τραγωδία στο Μάτι με εκείνη της τραγωδίας των Τεμπών αναρωτώμενοι γιατί στην πρώτη περίπτωση δεν υπήρχαν αντίστοιχες αντιδράσεις, εκδηλώσεις, συναυλίες κ.λπ. Φυσικά συγκρίνουν απολύτως ανόμοια γεγονότα, καθώς στο Μάτι κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στα Τέμπη κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία.