πρατήριο καυσίμων (το) 1. κατάστημα για τη λιανική εμπορία καυσίμων «σύμφωνα με έρευνα του Πολυτεχνείου ένα στα τέσσερα πρατήρια στην Αττική κλέβει τους πελάτες του στην αντλία» 2. χώρος εξαπάτησης «μπορεί να  λειτουργούν νομίμως αλλά στην ουσία τα καζίνο είναι πρατήρια καυσίμων που, σε αντίθεση με τους πελάτες τους, δεν χάνουν ποτέ» 3. απάτη που δεν τιμωρείται «αναρωτιέμαι αν υπάρχει στην Ελλάδα απάτη που να μην είναι πρατήριο καυσίμων»

Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά. Γι’ αυτό η διαπίστωση που προκύπτει από σχετική έρευνα του ΕΜΠ, σύμφωνα με την οποία ένα στα τέσσερα πρατήρια καυσίμων στην Αττική κλέβει τους πελάτες του στην αντλία, είναι προτιμότερο να μεταφραστεί στο αισιόδοξο συμπέρασμα ότι τρία στα τέσσερα πρατήρια δεν κλέβουν. Την ίδια αισιοδοξία μπορεί κανείς να αντλήσει και από τον αριθμό των ανθρώπων που η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας (η οποία υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης) πληρώνει για τον έλεγχο των πρατηρίων: 2 (ναι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος, δύο). Ο αριθμός μπορεί να φαίνεται ασήμαντος αλλά δίνει τη δυνατότητα στο μέλλον να διαφημιστεί η αύξηση του προσωπικού της υπηρεσίας κατά 500% η οποία, με τη σειρά της, θα έχει ως αποτέλεσμα την αντίστοιχη αύξηση των ελέγχων. Βέβαια, αυτό θα σημαίνει απλώς ότι οι ελεγκτές έχουν γίνει 10 και θα κάνουν καμιά 50αριά ελέγχους τον χρόνο, αλλά καλό είναι να μην αφήνουμε τα απόλυτα νούμερα να χαλάνε τα εντυπωσιακά ποσοστά.

Απόλαυση

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι συμπολίτες μπορεί να μην είναι βέβαιοι ως προς το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την είδηση για την αγωγή της Αφροδίτης της Λατινοπούλου στον Κυριάκο τον Βελόπουλο από τον οποίο ζητάει 300.000 ευρώ για ακραία προσβολή προσωπικότητας, οι περισσότεροι όμως ξέρουμε ότι αυτού του είδους οι ειδήσεις αντιμετωπίζονται μόνο με έναν τρόπο: με πολύ ποπ κορν.

Μας πήρε το αστείο από το στόμα

Πιθανότατα θα μπορούσα να σκεφτώ μερικά αστεία για τον γάμο του part-time δημάρχου Αθηναίων (παντρεύτηκε το Σάββατο στη Θήβα, εννοείται με θρησκευτική τελετή) αλλά κανένα από αυτά δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει την ίδια την πραγματικότητα: το μυστήριο τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Ιωάννη του Καλοκτένη.

Αδιευκρίνιστο

«Πρόκειται για έναν τυχοδιώκτη, πολιτικό απατεώνα», απεφάνθη ο ξάδερφος Τσίπρας αναφερόμενος στον Στέφανο με τα κολλητά ρούχα. Ωστόσο, δεν μπήκε στον κόπο να μας διευκρινίσει τι είδους κόμμα είναι αυτό στο οποίο εκλέγονται (και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία) πρόεδροι κάποιοι τυχοδιώκτες και πολιτικοί απατεώνες.