Χθες έγραφα για το πολιτικό λάθος του Κασσσελάκη να ξαναπιάσει στην αντιπολιτευτική του τακτική το θέμα των υποκλοπών. Δεν πέρασαν μερικές ώρες και ως «ουρά» του Κασσελάκη για το ίδιο θέμα εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Αναγνωρίζοντας ότι είναι σε εμφανή πολιτική αδυναμία όπως επιβεβαιώνουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, η υπόθεση των υποκλοπών είναι ένα από τα θέματα που για ευνόητους λόγους παραμένουν ψηλά στην ατζέντα Ανδρουλάκη.

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ την επίσκεψη Κασσελάκη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, χθες κατατέθηκε στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας υπόμνημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών μετά την ανάθεση της έρευνας σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο Ανδρουλάκης, προφανώς για να επαναφέρει την ατζέντα κατά της κυβέρνησης, ζητά με το υπόμνημα διασταύρωση της λίστας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την ΕΥΠ για να αποδειχθεί ποιοι από τους στόχους του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ. Να εξακριβωθεί δηλαδή αν υπήρξε και λειτούργησε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων. Ολα αυτά όμως τα είχε ζητήσει πριν από 6 μήνες και η τακτική του αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες στις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη υπενθύμιζαν με νόημα πως η έρευνα για τη σχέση Predator και ΕΥΠ είχε ζητηθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022 στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών. «Αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την επιτάχυνση της διαδικασίας να πέσει φως σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση, τότε πρέπει άμεσα να γίνει αυτή η αντιπαραβολή και να ενημερωθούν το ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός», υποστήριξε ο Ν. Ανδρουλάκης.

ΜΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ, ο Ανδρουλάκης επειδή βλέπει το πολιτικό του αδιέξοδο το οποίο καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, προσπαθεί να αλλάξει ατζέντα, να επιτεθεί στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά, επαναφέροντας ένα θέμα το οποίο ήδη βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και το οποίο όσο περισσότερο εμπλέκονται τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί τόσο το χειρότερο για το πολιτικό σύστημα, γιατί δεν πρόκειται να αφεθεί ελεύθερη η Δικαιοσύνη να βρει τι πραγματικά συνέβη. Το έχω γράψει πολλές φορές. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν είναι τυχερό ς, όπως πιστεύουν πολλοί, επειδή έχει αδύναμη αντιπολίτευση. Είναι πραγματικά άτυχος που έχει απέναντί του μια τόσο ανεπαρκή αντιπολίτευση, που δεν βοηθά σε τίποτα τον τόπο και τη χώρα γενικότερα.

Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ είναι παροιμιώδης. Σχεδόν καμία πρόταση, έχουν βάλει ως μοναδικό στόχο να λένε όχι σε όλα χωρίς καμία σοβαρή πρόταση για την προοπτική της Ελλάδας και την κοινωνίας ειδικότερα. Αυτή η ανεπάρκεια επιβεβαιώθηκε σε ένα τόσο σημαντικό και κρίσιμο θέμα όπως οι υποκλοπές. Ανδρουλάκης και Κασσελάκης έχουν ξεπεραστεί από την ίδια την Ιστορία. Συντηρώντας ένα θέμα όπως οι υποκλοπές, μόνο και μόνο για μικροκομματικά οφέλη, δεν κερδίζουν απολύτως τίποτα σε πολιτικό επίπεδο. Το μόνο που κερδίζουν είναι να ενισχύουν την αναξιοπιστία τους και να επιβεβαιώνουν παντού και συνεχώς ότι εκτός του Κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει καμία σοβαρή και με προοπτική εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας.