Η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους πολιτικούς του αντιπάλους είναι χαοτική και επιβεβαιώνει την κυριαρχία του σε όλα τα επίπεδα καθώς εμφανίζεται και πάλι ως ο μόνος αξιόπιστος και δυνατός παίκτης

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν παρελθόν, όπως παρελθόν αποτελεί και η εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, με το χρόνο να τρέχει και την κυβέρνηση να προσπαθεί να επιστρέψει στη μάχη με την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συγκαλέσει σήμερα Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο θα συζητηθούν τα συγκεκριμένα μέτρα και οι προτάσεις για την αντιμετώπιση των παιχνιδιών που κάνουν οι πολυεθνικές των προϊόντων, αλλά και το σχέδιο νόμου με τις παρεμβάσεις στην κατεύθυνση περιορισμού της φοροδιαφυγής, του μαύρου χρήματος και του λαθρεμπορίου.

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Είναι προφανές ότι η οικονομία που αποτελεί το προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, με τη μητέρα των μαχών να αφορά την προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Ήδη στη μάχη μπήκε η ΑΑΔΕ και το υπ. Οικονομικών που παρουσίασαν μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα στηρίζεται αποκλειστικά στους πολίτες που θέλουν να συμβάλουν στην αποκάλυψη τέτοιων φαινομένων.

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται τέτοια πλατφόρμα, η οποία θα κάνει πρεμιέρα την επόμενη εβδομάδα, θα συγκεντρώνει τις καταγγελίες των πολιτών και θα αξιολογούνται ακόμα και σε 24 ώρες οι αναφορές για φορολογικές παραβάσεις.

Όπως καταλαβαίνετε, η κυβέρνηση τρέχει όλη την ατζέντα της καθημερινότητας, καθώς εκεί εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα που αφορούν τις δυσκολίες στη ζωή των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός, όμως, τρέχει και τα μεγάλα θέματα που αφορούν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης θα ταξιδέψει την Πέμπτη για την Κίνα. Το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Πεκίνο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το τριήμερο 3-5 Νοεμβρίου. Οπως καταλαβαίνετε, δεν πρόκειται για ένα απλό ταξίδι. Οι συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα σε ό,τι αφορά τις γεωπολιτικές εξελίξεις με δεδομένους δύο πολέμους, αυτόν στην Ουκρανία που συνεχίζεται, αλλά και αυτόν στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δικές μου πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει την συγκυρία να πάει χαμένη. Ο πρωθυπουργός πηγαίνει στο Πεκίνο χρησιμοποιώντας το χαρτί της γέφυρας μεταξύ Ασίας και Κίνας. Αυτό σημαίνει ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να εμφανίσει τη χώρα μας ως τον πιο αξιόπιστο και σταθερό πόλο στην περιοχή της Μεσογείου, που η Κίνα μέσω Cosco και λιμανιού Πειραιά έχει συγκεκριμένα συμφέροντα.

Μετά το σημαντικό ταξίδι του Κ. Μητσοτάκη στην Κίνα, θα υπάρξει ένα ακόμα κρίσιμο ταξίδι. Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να επισκεφθεί το Βερολίνο, με την Ελλάδα να έχει στην πορεία αυτή αντιστρέψει εντελώς την εικόνα σε θέματα οικονομίας και, έχοντας την επενδυτική βαθμίδα, θα βάλει στο τραπέζι της Καγκελαρίας το ζήτημα που αφορά στο νέο αναθεωρημένο πλαίσιο της δημοσιονομικής σταθερότητας.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο πρωθυπουργός εμφανίζεται και πάλι ως ο μόνο αξιόπιστος και δυνατός παίκτης στην πολιτική σκακιέρα της χώρας. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με τις εσωκομματικές διαφωνίες και ο Κασσελάκης έχει χάσει την μπάλα, ο Κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την κυριαρχία του σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής δράσης.

Η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους πολιτικούς του αντιπάλους δεν είναι απλά μεγάλη. Είναι χαοτική και αυτό επιβεβαιώνεται σχεδόν παντού. Αποτυπώνεται στην καθημερινότητα του πολίτη, αποτυπώνεται στις διεθνείς επαφές και σχέσεις της χώρας. Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα…