Είθισται στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων τους να υπάρχει ένας τόνος πιο σκληρός για την εκάστοτε κυβέρνηση. Μόνο που ο Στέφανος Κασσελάκης το τερμάτισε, αντιγράφοντας τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας φράσεις του περί καθεστώτος Μητσοτάκη, παρακολουθήσεων, τραγωδίας στα Τέμπη, πυρκαγιών, φτώχειας καταραμένης, καταστροφής της οικονομίας και όλων όσα έχουν κατά καιρούς βγει από το στόμα του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτή η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη ήταν μια πλήρης αντιγραφή ή καλύτερα συρραφή ομιλιών του Αλέξη Τσίπρα. Αν και δεν κατάφερε σε κανένα σημείο, ακόμη και σε αυτά που επιχείρησε να σηκώσει τους τόνους και να μπει στην πίστα του «σκληρού ροκ», να κερδίσει το χειροκρότημα των βουλευτών και των στελεχών που βρέθηκαν στη συνεδρίαση, εν τούτοις πρέπει να του αναγνωριστεί η προσπάθεια να αντιγράψει τον προκάτοχό του.

Καταγγελίες που ενδεχομένως αγνοεί τι ακριβώς αφορούν ως προς τα τεκταινόμενα στη χώρα, ανάγνωσε μια ομιλία που τον φέρνει στην αντίπερα όχθη από αυτήν που υποτίθεται θέλει να ακολουθήσει ως νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για να πετύχει τον στόχο του που είναι να γίνει κάποια στιγμή πρωθυπουργός.

Χωρίς καμία πρόταση αναφορικά με τα θέματα της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης –την ώρα που η συνεδρίαση αφορούσε τη συζήτηση του νομοσχεδίου του προϋπολογισμού 2024– κυρίως όμως χωρίς να μπορεί να υποστηρίξει οτιδήποτε από αυτά που είπε έδειξε να αναζητεί την αποδοχή του… κοινού.

Ενός κοινού που φάνηκε ιδιαίτερα ψυχρό. Χειροκρότησε όταν ανέβηκε στο βήμα να μιλήσει, παρακολούθησε παγωμένο την ομιλία και ξαναχειροκρότησε στο κλείσιμό της, είτε ως αποδοχή όσων είπε, είτε λόγω… ανακούφισης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης όπως και ο Αλέξης Τσίπρας μετέφερε στην ομιλία του όλα όσα τα τρολ της υπόγας του ΣΥΡΙΖΑ γράφουν και αναπαράγουν. Όσα ο Παύλος Πολάκης αναρτά και όσα οι σύντροφοι-συνεργάτες γράφουν και λένε στα κομματικά ΜΜΕ.

Υγ.: Μια διαφοροποίηση υπήρξε από τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μίλησε για ιδιωτικοποίηση της… ΕΥΔΑΠ. Δεν θα μπορούσε να το κάνει άλλωστε. Για τον λόγο αυτόν μίλησε για ιδιωτικοποίηση του… ΑΣΕΠ.