Ενα από τα θέματα που δεν έπαιξε όσο θα έπρεπε να παίξει κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ήταν η δήλωση του υπουργού Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη. Ο υπουργός ξεκαθάρισε επιτέλους ότι η κυβέρνηση δεν συζητά την αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ξεκαθάρισε επίσης ότι «πρέπει να κοιτάμε ολόκληρη την κοινωνία και να εφαρμόζουμε μία δίκαια φορολογική και κοινωνική πολιτική. Ενα μεγάλο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνουν ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από αυτό που δηλώνουν οι υπάλληλοί τους. Δεν θα αντιμετωπίσουμε το θέμα με αύξηση φορολογικών συντελεστών, αλλά μελετάμε τι γίνεται και θα φέρουμε ένα σύστημα που θα αντιμετωπίζει το θέμα χωρίς την αύξηση των φορολογικών συντελεστών».

ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ να ακούσει η αγορά. Αυτό ήθελαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες. Αυτό προσπαθούσαν να πουν όλοι στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών. Οτι μια φιλελεύθερη κυβέρνηση που εκλέγεται με τη σημαία της μείωσης της φορολογίας δεν είναι δυνατόν να αυξάνει τους φόρους και μάλιστα στους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι είχαν τρομάξει οι ελεύθεροι επαγγελματίες με αυτά που κυκλοφορούσαν ως σενάρια και τα οποία δεν είχε διαψεύσει το υπουργείο Οικονομικών. Από χθες όμως μπήκε τέλος στη σεναριολογία και ο Κ. Χατζηδάκης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ειδικότερα δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχάσει ότι αποτελεί την ελπίδα της αγοράς για κάτι καλύτερο στην οικονομία. Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχάσει την αγωνία που πέρασαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες επί Τσίπρα και φυσικά δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάει ότι το μοτέρ για την ανάπτυξη της πατρίδας είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ λοιπόν έρχονται σε μια περίοδο που τα πράγματα πάνε καλύτερα για την ελληνική οικονομία. Σε μια περίοδο που έχουν δημιουργηθεί επιπλέον 300.000 δουλειές από το 2019 και μετά και η επενδυτική βαθμίδα μετά από 15 χρόνια ήρθε να επιβεβαιώσει τη θετική πορεία της οικονομίας και ειδικότερα της αγοράς. Η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους…