Σημαντικές αλλαγές στην κυβέρνηση μαθαίνω ότι ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της καθημερινότητας των πολιτών σε συνδυασμό με την αναποτελεσματικότητά του έργου πολλών υπουργών. Αυτά, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών, έχουν ενεργοποιήσει τις «κεραίες» του πρωθυπουργού, ο οποίος στη δήλωσή του το βράδυ του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη και να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της». Αυτή η φράση ερμηνεύθηκε από πολλούς ως μήνυμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης εν όψει των σημαντικών αλλαγών που θα έρθουν και οι οποίες θα επιταχυνθούν μετά τις χθεσινές εκλογές. 

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν περίμενε αυτές τις απώλειες τις οποίες είχε η ΝΔ στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, είχε δεχτεί από τις αρχές Οκτωβρίου εισηγήσεις για σημαντικές αλλαγές στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών και ανεξαρτήτως αποτελέσματος για το κυβερνητικό κόμμα. 

Σήμερα, δύο ημέρες μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι και πάλι την πλειονότητα των περιφερειών την έχει κερδίσει είτε η Νέα Δημοκρατία απευθείας είτε κάποιος γαλάζιος αντάρτης και μόνο η Θεσσαλία χάθηκε σε επίπεδο πολιτικής μάχης. Ωστόσο, ο Κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει ότι από τις εκλογές του Ιουνίου και μετά το κυβερνητικό σχήμα δεν είναι αποτελεσματικό και χρειάζονται αλλαγές, κάτι το οποίο υπονόησε και στην πρόσφατη συνέντευξή του στη ΔΕΘ. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κ. Μητσοτάκης έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση πρέπει να κερδίσει τη μάχη με την καθημερινότητα των πολιτών, ώστε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης στο πρόσωπό του. Όλα αυτά συνηγορούν στις κυβερνητικές αλλαγές που έρχονται και τις οποίες θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός. Ο Κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να φύγει προς τα εμπρός και να ασχοληθεί με την καθημερινότητα των πολιτών. Η μάχη αυτή είναι κρίσιμη και δεν πρέπει να την εγκαταλείψει η κυβέρνηση... Η μάχη αυτή θα κρίνει τις επόμενες εθνικές εκλογές…