Δεν ξέρω αν ελήφθη απ’ όλους, αλλά, όπως φάνηκε από τη δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής, ελήφθη από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κι αυτό σίγουρα έχει ιδιαίτερη σημασία.

Διότι εκτιμώ ότι δεν είναι όλοι σε θέση και κατάσταση να αντιληφθούν τι συνέβη στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο Μητσοτάκης όμως αντελήφθη άμεσα τι συνέβη και –κυρίως– τον λόγο που οι δεξιοί και κεντροδεξιοί ψηφοφόροι είτε δεν πήγαν να ψηφίσουν –εξ ου και η μεγάλη αποχή– είτε προτίμησαν ανεξάρτητους υποψήφιους, αντί τους επίσημους της Νέας Δημοκρατίας.

Τι λέει λοιπόν το περιβόητο «μήνυμα της κάλπης»; Οτι οι πολίτες περιμένουν πολλά περισσότερα από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και, κυρίως, από τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί για τις θέσεις ευθύνης. Υπό την έννοια ότι χθες αποδοκίμασαν σαφώς (αν όχι πρωτίστως) και πρόσωπα, τα οποία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο έργο και τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί. Μια επίσης βασική παράμετρος είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Διότι οι επόμενες εκλογές πλησιάζουν με ταχείς ρυθμούς.