Πολύ βαριά φαίνεται πως πήρε την ήττα της στις αυτοδιοικητικές εκλογές η Μαρίνα Πατούλη, η οποία ήταν υποψήφια δήμαρχος για τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης και τερμάτισε τρίτη στον α' γύρο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει κατά του συνυποψηφίου της και προέδρου της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρη Λέων και να τον κατηγορήσει πως... «μυρίζει πτωμαΐνη». 

Το περιστατικό σημείωθηκε, συγκεκριμένα, το βράδυ του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, όταν ο Γρηγόρης Λέων πήγε να συγχαρεί την Μαρίνα Πατούλη, η οποία είχε αποφασίσει να στηρίξει τον νέο δήμαρχο της περιοχής Μάριο Ψυχάλη. Εκείνη, αντί να απαντήσει με ένα φυσιολογικό «ευχαριστώ» του είπε σε δημόσια θέα «μυρίζεις πτωμαΐνη». Τότε, ο Γρηγόρης Λέων, από πλευράς, του αντέδρασε ψύχραιμα, χαμογέλασε και προχώρησε. Το εν λόγω στιγμιότυπο, μάλιστα, έχει καταγραφεί και σε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Το βίντεο σχολίασε και ο ίδιος ο Γρηγόρης Λέων, κάνοντας σχετικά ανάρτηση στα social media, στην οποία έγραψε, παραμένοντας εντός των ορίων του πολιτικού πολιτισμού: «Ο δημόσιος διάλογος οφείλει να αποφεύγει τοξικές και εκδικητικές συμπεριφορές. Η Ενωμένη συμπολίτευση του δήμου φαίνεται να αγνοεί αυτούς τους κανόνες».

Ωστόσο, η Μαρίνα Πατούλη αναφέρθηκε σε αυτήν την αντίδρασή της σε συνέντευξη που έδωσε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Υποστήριξε πως το σχόλιο της ήταν απάντηση σε σχόλιο που είχε κάνει την πρώτη Κυριακή των εκλογών ο Γρηγόρης Λέων, όταν βλέποντας υποψηφίους του συνδυασμού της, είπε σε άτομα που τον συνόδευαν «εδώ μυρίζει πτωμαΐνη και το ξέρω αυτό από την δουλειά μου», εννοώντας ότι δεν είχε κάποια εκλογική τύχη η προσπάθεια του συνδυασμού της Μαρίνας Πατούλη.