Με τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, θα συναντηθεί σήμερα, στις 16:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της εκφρασμένης βούλησης της κυβέρνησης για συνεργασία ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για την ανάταξη της περιφέρειας από τις συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών του προηγούμενου διαστήματος.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν κάνει σαφές ότι θεωρούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της συνεργάτες τους, στέλοντας μήνυμα στην αντιπολίτευση για την παραπληροφόρηση στην οποία επιδίδεται ότι στην περίπτωση της Θεσσαλίας, αλλά και γενικότερα σε όλες τις  πληγείσες από τα φυσικά φαινόμενα περιοχές, δεν πρόκειται να συνδεθούν ποτέ οι αποζημιώσεις ή η διαδικασία της αποκατάστασης με βάση το από πού προέρχεται πολιτικά ένας δήμαρχος ή ένας περιφερειάρχης. Στο πλαίσιο αυτό το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με το σύνολο των νεοεκλεγμένων Περιφερειαρχών.

Χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε χθες ότι «ο  Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει στην πράξη ότι σέβεται την Αυτοδιοίκηση, ότι συνεργάζεται με το σύνολο των αυτοδιοικητικών, όταν  κατεβαίνει στο πεδίο όπου δίνονται οι μεγάλες μάχες και ειδικά σε  περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, προφανώς δεν παίρνει την κομματική  ταυτότητα κάποιου να τη δει και μετά να συνεργαστεί».

Δεν υπάρχει ούτε μία καταγγελία περίπτωσης  υποχρηματοδότησης ή μη συνεννόησης ή μη συνεργασίας με δημοτική ή  περιφερειακή αρχή λόγω του ότι δεν ανήκει στον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας, συμπλήρωσε. Χαρακτηριστικότερη, είναι η περίπτωση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος το 2019 εξελέγη, ενώ η Ν.Δ. είχε έναν απέναντί του άλλο υποψήφιο. «Συνεργαστήκαμε με τον κ. Αρναουτάκη, η Περιφέρεια Κρήτης όπως και οι υπόλοιπες Περιφέρειες χρηματοδοτήθηκε και προχώρησαν σημαντικά έργα. Πρώτος από όλους ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε το έργο του και ο κ. Αρναουτάκης πήρε την υποστήριξη παρά το γεγονός ότι δεν ανήκει στον χώρο της Ν.Δ. και προφανώς δικαιώθηκε συνολικά από την  ψήφο των πολιτών» σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης.