Ο Νίκος Ανδρουλάκης πήγε στη βουλή υποτίθεται να μιλήσει για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και μιλούσε επί μισή ώρα περί ανέμων και υδάτων, και μόλις τρία λεπτά επί του νομοσχεδίου όπως επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ουδεμία έκπληξη αφού ήταν γνωστό στους πάντες ότι η εκφορά του λόγου του και το ύφος του παραπέμπουν στο φοιτητή της ΠΑΣΚΕ, στάδιο στο οποίο εμφανώς έχει παρκάρει το πολιτικό του εκτόπισμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όπως ήταν γνωστό ότι, θα πήγαινε στη βουλή «δασκαλεμένος» από τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής, τον κ. Ράμμο, που επισκέφθηκε χθες προκειμένου να ενημερωθεί για το story των υποκλοπών με το οποίο «τσίμπησε» μερικές χιλιάδες ψηφουλάκια εμφανιζόμενος ως θύμα των υποκλοπών.

«Εσείς πού τα ξέρετε όλα αυτά; Μας είπατε ότι ξέρατε ότι η ΑΔΑΕ θα βάλει πρόστιμο. Και εσείς πού το ξέρατε αυτό; Πού το ξέρατε; Σας ρωτώ εγώ. Αν είναι τόσο ανεξάρτητη αυτή η Αρχή και αν δεν είναι σουρωτήρι με ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ, πού τα ξέρατε επιτέλους όλα αυτά εσείς για να τα γνωρίζετε;», του απάντησε στη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός, βάζοντάς του συγχρόνως και μια άσκηση μνήμης: «Πόσους μήνες είχε λήξει η θητεία των μελών της ΑΔΑΕ; Πόσους μήνες; Εννιά; Δέκα; Έντεκα; Δεν είμαι σίγουρος. Και ακριβώς επειδή δεν θέλαμε να κατηγορηθούμε προεκλογικά ότι τα αλλάζουμε με βάση τον Κανονισμό της Βουλής και αυτό το οποίο ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής. Δηλαδή θέλατε εσείς, είναι σύννομο με το κράτος δικαίου, μέλη των οποίων η θητεία έχει λήξει εδώ και πολλούς μήνες, να παραμένουν στη θέση τους επειδή εσάς σας βολεύει πολιτικά; Και αυτό είναι συμβατό με το κράτος δικαίου, είναι απολύτως φυσιολογικό; Είναι νορμάλ να γίνεται αυτό επειδή σας βολεύει;».

Προφανώς ο πολιτικός παλιμπαιδισμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν συλλαμβάνει εύκολα τόσο… σύνθετα ζητήματα, όπως άλλωστε γίνεται αντιληπτό από την προσπάθεια που καταβάλλει να επανέρχεται σε μια υπόθεση που βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και ως εκ τούτου οφείλει μια και επικαλείται διαρκώς το «κράτος δικαίου» να μην σπεύδει με υπομνήματα να εκδίδει πορίσματα. Άλλωστε για τους παροικούντες στην πλατεία Λουξεμβούργου στις Βρυξέλλες, οι παρακολουθήσεις των ευρωβουλευτών ήταν γνωστές πολύ πριν… εισαχθούν στην Ελλάδα για λόγους που εμείς δεν γνωρίζουμε, αλλά ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης όφειλε να γνωρίζει, αντί να αφήνει σε όλους που δεν οφείλουν να γνωρίζουν να… οργιάζει η φαντασία τους. Θα μου επιτρέψετε να πως ότι άργησαν στη κυβέρνηση να καταλάβουν που το πάει ο Ανδρουλάκης και ότι η Ανεξάρτητη Αρχή είναι τόσο ανεξάρτητη όσο… ανεξάρτητοι είναι οι… ερευνητές ρεπόρτερς και κάποιοι «φιλελεύθεροι» ευρωβουλευτές που συστηματικά επιχειρούν να δυσφημήσουν την Ελλάδα. Ειλικρινά δεν γνωρίζω για ποιους λόγους παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη, ποιοι και πότε, αλλά εικάζω παρακολουθώντας τις πολιτικές του επιδόσεις ότι, το τελευταίο που θα τους ενδιέφερε θα ήταν να μάθουν τα πολιτικά του σχέδια.

Για όσους δεν κατάλαβαν ποιος νοιάζεται για τις μύχιες σκέψεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ας ρίξει μια ματιά στα ποσοστά του κόμματός του και στα ποσοστά αποδοχής του ίδιου στη κοινή γνώμη.

Easy Writer