Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ η εμμονή του Νίκου Ανδρουλάκη με το ζήτημα των υποκλοπών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να δίνει μεγάλη βαρύτητα στην υπόθεση, η οποία είναι αντιστρόφως ανάλογη με το ενδιαφέρον των πολιτών για το ζήτημα.

Ιδιαίτερα προβληματισμένα είναι πολλά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη με την επικοινωνιακή τακτική της ηγετικής ομάδας του Νίκου Ανδρουλάκη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν παλιά στελέχη του κόμματος που γνωρίζουν όσο κανείς την εκλογική βάση, τα ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται να μην αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας, καθώς σηκώνουν διαρκώς το ζήτημα των υποκλοπών, το οποίο είναι εντελώς αδιάφορο στους πολίτες. Είναι διάχυτη η αίσθηση ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου καθώς την ίδια ώρα που οι πολίτες μαστίζονται από την ακρίβεια, ανησυχούν για ζητήματα ασφάλειας και εκφράζουν φόβους για τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή, ο Νίκος Ανδρουλάκης ασχολείται με τις υποκλοπές και καταναλώνει πολιτικό κεφάλαιο και δημοσιότητα για κάτι που αφήνει παγερά αδιάφορη την κοινωνία. 

Σενάρια συνεργασίας

Μάλιστα αυτήν τη φορά ο Νίκος Ανδρουλάκης προέβη σε ένα ακόμη επικοινωνιακό φάουλ καθώς ανέλαβε πρωτοβουλία να επισκεφθεί την ΑΔΑΕ, την ίδια ακριβώς μέρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, επισκεπτόταν τον Άρειο Πάγο επίσης για το θέμα των υποκλοπών. Το γεγονός αυτό πυροδότησε εκ νέου διάφορα σενάρια για το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων, κάτι που υποτίθεται ξορκίζει η Χαριλάου Τρικούπη διότι δεν βοηθά στον στόχο να γίνει το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές. Όπως αναφέρουν πολλά στελέχη του κόμματος, το σκηνικό στην αντιπολίτευση είναι εξαιρετικά ρευστό και τέτοια λάθη κοστίζουν ακριβά στην παρούσα φάση, διότι μία επικοινωνιακή ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ολέθρια για την εκλογική πορεία του ΠΑΣΟΚ.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η δημοσκοπική ακινησία του ΠΑΣΟΚ, παρά τη ραγδαία φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλεται στην αδυναμία της ηγετικής ομάδας του κόμματος να αναλάβει πρωτοβουλίες για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, καθώς τη δημοσιότητα κλέβει η εμμονή του Νίκου Ανδρουλάκη με τις υποκλοπές.