Σαν αστείο ακούγονται πλέον οι δηλώσεις που έκαναν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κομματικοποιεί τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό όχι μόνο διότι το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη έδωσε κομματικά χρίσματα σε Περιφέρειες και Δήμους και μάλιστα πανηγύρισε για τις νίκες του, αλλά διότι η Χαριλάου Τρικούπη διέγραψε στελέχη του κόμματος που κατέβηκαν σε ψηφοδέλτια που δεν στήριξε το ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση!

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης «Θεωρείο» στην εφημερίδα «Καθημερινή», η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τις πειθαρχικές διώξεις και τελικά διέγραψε όσα στελέχη του κόμματος κατέβηκαν με «​αντάρτικους» συνδυασμούς στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η κίνηση αυτή ξεκίνησε με τον Ευάγγελο Γιαννακούρα, ο οποίος από υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία, βρέθηκε υποψήφιος στο συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η Χαριλάου Τρικούπη δεν έδωσε το κομματικό χρίσμα στον Πέτρο Τατούλη, οπότε και ξεκίνησε την πειθαρχική δίωξη με αποτέλεσμα τη διαγραφή του ανωτέρω υποψηφίου. 

Αυτές οι πειθαρχικές διώξεις και ποινές διαγραφής επεκτάθηκαν σε όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έθεσαν υποψηφιότητα σε συνδυασμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν στήριξε επίσημα η Χαριλάου Τρικούπη! Φυσικά υπήρξε έντονη εσωκομματική γκρίνια για το θέμα αλλά η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη δεν έκανε βήμα πίσω. Πολλοί εσωκομματικά αντιπολιτευόμενοι στον Νίκο Ανδρουλάκη έλεγαν ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να διεκδικεί με αξιώσεις τη δεύτερη θέση και να μην κάνει ανοίγματα αλλά αποκλεισμούς και διαγραφές.

Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το μόνο κόμμα που αντιμετωπίζει εσωκομματικές έριδες και πειθαρχικές διώξεις, ωστόσο τα πειθαρχικά της Χαριλάου Τρικούπη έμειναν στην αφάνεια λόγω της φασαρίας στην Κουμουνδούρου.