Η στάση της αντιπολίτευσης, τα τελευταία χρόνια στη χώρα, θα έπρεπε να διδάσκεται στη σχολή Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Να διδάσκεται τι δεν πρέπει να κάνει ένα κόμμα για να μην απαξιωθεί τελείως και να μην του γυρίσουν την πλάτη οι πολίτες. 

Γιατί αυτό που συμβαίνει εντός, είναι ό,τι δεν συμβαίνει στις άλλες χώρες της Ευρώπης: Η αντιπολίτευση συντονισμένα, λέει «όχι» σε όλα και αρνείται τα πάντα. Το είδαμε και το διαπιστώσαμε αυτό τις τελευταίες ημέρες. Μετά την επιστολική ψήφο, η κυβέρνηση βρίσκει απέναντι την αντιπολίτευση και στην ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35, ενώ όλα δείχνουν ότι αρνητική θα είναι η στάση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς, ΚΚΕ και στο θέμα της λειτουργίας των μη κρατικών πανεπιστημίων. 

Είναι προφανές ότι τη μηδενιστική αντιπολίτευση ακολουθούν πλέον, εκτός από το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά. Ακόμα και στα θέματα που θα έπρεπε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βάζει πλάτη, ψάχνει τρόπο για να ασκήσει αντιπολίτευση και να δημιουργήσει προβλήματα ακόμα και στα θέματα εξοπλισμών. Χθες ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ σε ανακοίνωση του Ευάγγελου Αποστολάκη αναφέρονται οι όροι τους οποίους βάζει ως προϋπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ για να συναινέσει στην αγορά των F-35 και γενικότερα στο πακέτο της νέας συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ. 

Ο τομεάρχης Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να θέτει περίεργα ερωτήματα για τα F-35, όπως για το αν ικανοποιούν υπαρκτές επιχειρησιακές ανάγκες της Ελλάδας. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ, πάλι μέσω του κ. Αποστολάκη, ζητά ενημέρωση από την κυβέρνηση αναφορικά με το εάν έχουν τεθεί όροι από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία, στο πλαίσιο του προγράμματος πώλησης και εκσυγχρονισμού F-16 που ενέκρινε, και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι είπε ανακρίβειες για τη δωρεάν παραχώρηση εξοπλισμού από τις ΗΠΑ, την οποία, υποστηρίζει, η στρατιωτική ηγεσία δεν θεωρεί χρήσιμη. 

Από τη μηδενιστική αντιπολίτευση δεν θα μπορούσε να απέχει το ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε τόσα χρόνια έχει αναδειχθεί σε… καθηγητή αυτής της απαράδεκτης τακτικής. Στην ίδια γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αποστολάκη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη, Δημήτρης Μάντζος. 

Το ίδιο μοτίβο κριτικής ακολούθησε και Νέα Αριστερά, η οποία, σχολιάζοντας την αγορά των F-35, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες πέτυχαν έναν ακόμη γύρο στο σπιράλ στρατιωτικών εξοπλισμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εξασφαλίζοντας δεκάδες δισεκατομμυρίων στις πολεμικές τους βιομηχανίες! 

Οπως καταλαβαίνετε, από την κριτική και τις αντιπολιτευτικές υπερβολές δεν θα μπορούσε να λείψει το ΚΚΕ, το οποίο χωρίς να γνωρίζει τους ακριβείς όρους της συμφωνίας σχολίασε ότι το νέο εξοπλιστικό πακέτο από τις ΗΠΑ δεν έχει σχέση ούτε με την άμυνα ούτε με τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και υπηρετεί τη συμμετοχή της Ελλάδας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς! 

Συμπέρασμα; Ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ θα παλέψουν χωρίς να έχουν συμμάχους στο πολιτικό σύστημα για να αλλάξουν την Ελλάδα και να ενισχύσουν τη θέση της χώρας στην ευρύτερη περιοχή. Κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα και κανένας πολιτικός αρχηγός δεν στηρίζει την προσπάθεια να ενισχυθεί η χώρα ώστε η Τουρκία να σταματήσει να το παίζει σερίφης στην περιοχή. Γι’ αυτό και η προσπάθεια του πρωθυπουργού έχει σημασία και πρέπει να στηριχθεί. Επειδή ακριβώς το πολιτικό σύστημα παραμένει ανώριμο και δεν δείχνει διάθεση συνεννόησης και στήριξης της εθνικής προσπάθειας για τους εξοπλισμούς. Το ευτύχημα για τη χώρα είναι ότι αυτή την δύσκολη περίοδο έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αυτό τα λέει όλα…