Τον σκοπό για τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό της Ελλάδας επισημαίνει, με δήλωσή της στο «Μανιφέστο» για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και βουλευτής του κόμματος, Μαρία Συρεγγέλα.

Τονίζει συγκεκριμένα:

«Το 2024 είναι μια χρονιά με ιστορική αξία, καθώς συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα συμπληρώνονται και πενήντα χρόνια από τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία. Αυτές τις δεκαετίες σταθήκαμε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και αυτό είναι που μας κράτησε ισχυρούς στο πέρασμα των ετών, όταν άλλα κόμματα έσβησαν ή συρρικνώθηκαν.

Με αφορμή την επέτειο αυτήν, η Νέα Δημοκρατία θα γιορτάσει τον προσεχή Απρίλιο τα πεντηκοστά γενέθλιά της παρουσία όλων των φίλων της μεγάλης λαϊκής παράταξης. Η ιστορικότητα της στιγμής συμπληρώνεται από το γεγονός ότι το 2024 συμπίπτει με τις ευρωπαϊκές εκλογές θυμίζοντάς μας ότι η Νέα Δημοκρατία πρωτοστάτησε για να ενταχθεί η χώρα μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ετοιμαζόμαστε, λοιπόν, να γιορτάσουμε τα γενέθλια της παράταξής μας με ελπίδα και αισιοδοξία και με στρατηγικό σκοπό μας, όπως έχει πει και πρωθυπουργός και πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό της Ελλάδας».