Γίνεται... «50άρα» η Νέα Δημοκρατία εν έτει 2024 και στην Πειραιώς ετοιμάζονται για το επετειακό Συνέδριο που θα διεξαχθεί το προσεχές διάστημα, με τους φίλους και τα στελέχη του κόμματος να εκφράζουν την επιθυμία τους να παρευρεθούν στο εν λόγω Συνέδριο, πιο πολύ από τις προηγούμενες φορές, με έντονο αυτή τη φορά το αίσθημα της προσφοράς στο κόμμα τους, όπως λένε οι ίδιοι.

Γράφει ο Χρήστος Μυτιλινιός

Τα αντικείμενα συζήτησης

Το 15ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος θα γίνει το τριήμερο 5-7 Απριλίου στην Αθήνα και θα έχει εορταστικό τόνο, καθώς σε αυτό θα συμπεριληφθούν και οι εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Πηγές της Πειραιώς αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα συζητηθεί η επόμενη ημέρα των Μνημονίων στη χώρα που βρήκε τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της, η μετάβαση στο σήμερα, η διατήρηση του κόμματος σε κυβερνητικά ποσοστά έπειτα από πέντε δεκαετίες, αλλά και η υπεροχή του απέναντι στα άλλα κόμματα που υπάρχουν επίσης για χρόνια, αλλά και το πώς θα κινηθεί το κόμμα ιδεολογικοπολιτικά από εδώ και στο εξής. Επίσης, από την Πειραιώς τονίζουν πως το συγκεκριμένο Συνέδριο δεν θα είναι εκλογικό, αλλά Συνέδριο Αρχών και Θέσεων του κόμματος.

Εκτενής συζήτηση αναμένεται να γίνει και για τις ευρωεκλογές, όπως άλλωστε περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Στα πεντηκοστά γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας δεν νοείται η μεγάλη μας παράταξη να πάει σε εθνική κάλπη χαλαρά. Θα πάμε συντεταγμένα, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα πάμε να μιλήσουμε για την Ευρώπη στην Ελλάδα, αλλά κυρίως για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Η εικόνα της πατρίδας μας στην Ευρώπη έχει αλλάξει άρδην», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Σε κάθε περίπτωση, ήδη σχεδιάζονται θεματικά προσυνέδρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Με ορίζοντα τον Οκτώβριο

Πηγές της Πειραιώς αναφέρουν επίσης πως οι συζητήσεις και οι εκδηλώσεις με αφορμή τα 50 χρόνια Νέας Δημοκρατίας δεν θα σταματήσουν στο Συνέδριο, αλλά θα επεκταθούν και μέχρι τον Οκτώβριο στην επέτειο ίδρυσης του κόμματος.