Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, 50 χρόνια Μεταπολίτευσης. 50 χρόνια ζωής για τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που εγκαθίδρυσε τη Δημοκρατία στη χώρα. Το κόμμα που 50 χρόνια πρωταγωνιστεί στις μεγάλες αποφάσεις για τη χώρα. 50 χρόνια μάχεται για τις επόμενες γενιές, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. 50 χρόνια είναι σταθερά υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και απέναντι στο λαϊκισμό και τα άκρα.

Εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών, σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων για τη χώρα μας και την Ευρώπη, έχει πολύ μεγάλη σημασία να ενδυναμώσουμε τη συμμετοχή. Να εξηγήσουμε πώς οι ευρωεκλογές επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Να θυμίσουμε πώς έχει βελτιωθεί η θέση της χώρας μας, η καθημερινότητά μας, η οικονομία μας, οι υποδομές μας και το κοινωνικό μας κράτος από την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Για αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία το φετινό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. 50 χρόνια αφού ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής προσέδεσε τη χώρα μας στο άρμα της ευρωπαϊκής ένωσης, κόντρα στους λαϊκιστές της εποχής, που έγιναν όψιμοι υποστηρικτές της και εσχάτως το παίζουν και θεματοφύλακες των αξιών της. Είναι οι ίδιοι που πριν λίγα χρόνια έπαιξαν στα ζάρια τη χώρα και την ευρωπαϊκή της υπόσταση, την οποία για μια ακόμα φορά διασφάλισε η μεγάλη λαϊκή παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Η μεγάλη λαϊκή παράταξη που 50 χρόνια τώρα διαφυλάσσει τις παραδοσιακές αρχές και αξίες της, απαντώντας παράλληλα αποφασιστικά στα αιτήματα των καιρών, όντας σταθερά δύναμη αλλαγών, μεταρρυθμίσεων, προόδου και εκσυγχρονισμού.

Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, όταν όλα τα άλλα κόμματα πήγαν από το ζενίθ στο ναδίρ και αντίστροφα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερά η μεγάλη ισχυρή, συνεπής, λαϊκή δύναμη πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού και υπεύθυνου πατριωτισμού.

* Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ