Το γεγονός ότι «ιδιαίτερα στις πιο κρίσιμες στιγμές της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, η Νέα Δημοκρατία στάθηκε με θάρρος στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» υπογραμμίζει, με δήλωσή του στο «Μανιφέστο» για το 15ο Συνέδριο της παράταξης ο Κώστας Τσιάρας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Καρδίτσας τονίζει επίσης ότι «τα 50 χρόνια της Ελληνικής Δημοκρατίας και της παράταξής μας μας βρίσκουν στην ίδια θέση ευθύνης από την οποία ξεκινήσαμε το 1974. Με ξεκάθαρη πολιτικοϊδεολογική ταυτότητα και στρατηγική, με ισχυρή την εμπιστοσύνη των πολιτών, να σχεδιάζουμε μαζί το μέλλον της πατρίδας και της κοινωνίας μας».

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Τσιάρα:

Η πολιτική διαδρομή της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία πενήντα χρόνια και η εμπέδωση της Δημοκρατίας, του Φιλελευθερισμού και του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας κατά την Μεταπολίτευση ακολούθησαν πάντοτε μια παράλληλη διαδρομή.

Είτε στην κυβέρνηση είτε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη σφράγισε την ιστορική εξέλιξη του τόπου περισσότερο από κάθε άλλη πολιτική δύναμη. Και παρά τις μεγάλες κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί και τις δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει, παρέμεινε ο μόνος σταθερός πυλώνας στο κοινοβουλευτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης.

Σταθερά προσηλωμένοι στην ισχυροποίηση της χώρας σε διεθνές επίπεδο και κυρίως στη σταθερή πορεία ένταξης, παραμονής και σύγκλισης με την Ενωμένη Ευρώπη, υπήρξαμε πρωτοπόροι στην υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων υπέρ των πολιτών, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ιδιαίτερα στις πιο κρίσιμες στιγμές της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, η Νέα Δημοκρατία στάθηκε με θάρρος στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Ηταν ανέκαθεν και παραμένει υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη το πιο ισχυρό αντίβαρο ορθολογισμού και μετριοπάθειας απέναντι στον εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωής και το λαϊκισμό.

Τα 50 χρόνια της Ελληνικής Δημοκρατίας και της παράταξής μας μας βρίσκουν στην ίδια θέση ευθύνης από την οποία ξεκινήσαμε το 1974. Με ξεκάθαρη πολιτικοϊδεολογική ταυτότητα και στρατηγική, με ισχυρή την εμπιστοσύνη των πολιτών, να σχεδιάζουμε μαζί το μέλλον της πατρίδας και της κοινωνίας μας».