Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη φορολόγηση των πολυεθνικών καθώς και της τροπολογίας για την Golden Visa, επανήλθε στο θέμα της τραγωδίας των Τεμπών, απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσιάρας εμφανίστηκε «καταπέλτης», επισημαίνοντας πως «απορρίπτουμε τις υπεραπλουστεύσεις και τους λαϊκισμούς της αντιπολίτευσης, που επαναφέρουν το θέμα της εθνικής τραγωδίας για μικροκομματικούς λόγους». 

Ειδικότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τσιάρας ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει όχι απλά πειστικές απαντήσεις, αλλά διέλυσε κάθε ίχνος αμφιβολίας ή αμφισβήτησης για την υπόθεση των Τεμπών» σχετικά με τη συζήτηση που αναπτύχθηκε από την αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη φορολόγηση των πολυεθνικών καθώς και της τροπολογίας για την Golden Visa.

Επιδίωξη μικροκομματικού συμφέροντος

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την υπόθεση των Τεμπών, ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός έδωσε όχι απλά πειστικές απαντήσεις, αλλά διέλυσε κάθε ίχνος αμφιβολίας ή αμφισβήτησης για τα θέματα ή τα ζητήματα που θέτετε». Απέδωσε την «επαναφορά του συγκεκριμένου θέματος στην αποκλειστική ανάγκη των κομμάτων της αντιπολίτευσης να θέτουν ένα ζήτημα το οποίο αφορά σε μια όντως εθνική τραγωδία ως ζήτημα δικής τους προτεραιότητας για επιδίωξη μικροκομματικού συμφέροντος».

Τα επαναλαμβανόμενα στερεότυπά τους, είπε ο κ. Τσιάρας, τα χρησιμοποιούν γιατί «προφανώς δημιουργούν πολλά και ανάμεικτα συναισθήματα στην ελληνική κοινωνία».

Αναφορά στη νέα γυναικοκτονία

Ο κ. Τσιάρας, παράλληλα, τοποθετήθηκε και στις αναφορές που έγιναν στην Ολομέλεια για τη δολοφονία της γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους, λέγοντας πως «μας λυπεί και μας σοκάρει όλους. Πρόκειται για μια "διαχρονική" επανάληψη μιας προβληματικής πραγματικότητας». Επισήμανε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, και κατά την προηγούμενη κυβερνητική της περίοδο, «φρόντισε να λάβει μια σειρά μέτρων όχι μόνο αυστηροποιώντας τον Ποινικό Κώδικα, κατά τον οποίο πλέον η ανθρωποκτονία τιμωρείται αποκλειστικά και μόνο με ισόβια, αλλά επικαιροποιώντας και αυστηροποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο αφορά σε θέματα και ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και σε ζητήματα πρόληψης με την οργάνωση ειδικών ομάδων -ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών-, οι οποίοι πλέον βρίσκονται σε μια διαρκή σχέση με όλους αυτούς, με όλες αυτές τις γυναίκες και με όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι εν δυνάμει θύματα της ενδοοικογενειακής βίας καθώς και με μέτρα, όπως το panic button, το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος επισήμανε την προσπάθεια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση τέτοιων ειδεχθών εγκλημάτων: «Υπάρχει εγρήγορση, επιμονή, εντατικοποίηση των προσπαθειών μας στην κατεύθυνση αυτήν».

Ο κ. Τσιάρας απέρριψε «το δίπολο όπου κινείται σχεδόν το σύνολο της αντιπολίτευσης μεταξύ υπεραπλούστευσης και λαϊκισμού» λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να μπούμε εμείς σε αυτό».