Περήφανοι που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, η οποία «κλείνει» μισό αιώνα προσφοράς στον πολίτη και την πατρίδα, δηλώνουν στο «Μανιφέστο» οι Μανώλης Κεφαλογιάννης και Μακάριος Λαζαρίδης, εν όψει του 15ου Συνεδρίου του κόμματος την άνοιξη.

Μανώλης Κεφαλογιάννης: 50 χρόνια στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε:

«Είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε στη Νέα Δημοκρατία. Στη μεγάλη λαϊκή παράταξη της Κεντροδεξιάς. Που πάντα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Είμαστε υπερήφανοι για τις αρχές και τις αξίες μας. Για τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή που αποκατέστησε τη Δημοκρατία στη χώρα μας και με την κορυφαία στρατηγική του επιλογή την έκανε ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Για τον σημερινό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον καλύτερο πρωθυπουργό στην Ευρώπη σήμερα. Είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε στη Νέα Δημοκρατία που βάζει πάνω από το πρόσκαιρο κομματικό συμφέρον το διαχρονικό συμφέρον της πατρίδας μας. Που πιστεύει βαθιά στη δημοκρατία και την ελευθερία. Που υπηρετεί τον άνθρωπο και πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία. Που πρεσβεύει την ευημερία και την ασφάλεια των πολιτών. Είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη που πιστεύει στην κοινωνική δικαιοσύνη. Που δεν τη χαρίζουμε στην Αριστερά και στις ιδεοληψίες της. Είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε στη Νέα Δημοκρατία. Που την υπηρετούμε πιστά ο καθένας από το μετερίζι του».

Μακάριος Λαζαρίδης: Υπέρτατη αρχή μας το εθνικό συμφέρον

Ο Μακάριος Λαζαρίδης, βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, δήλωσε:

«Νέα Δημοκρατία, μισός αιώνας ζωής. Μισός αιώνας προσφοράς στον πολίτη και την πατρίδα. Η παράταξή μας ήταν, είναι και θα παραμείνει παράταξη εθνικής ευθύνης. Η παράταξη που ενώνει τις δυνάμεις του Εθνους, που σηκώνει ανέκαθεν το βάρος των μεγάλων αποφάσεων. Από το 1974, όταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής δημοσιοποιούσε την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, μέχρι και σήμερα, επί προεδρίας και πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Οδηγός στην πορεία μας είναι η πίστη μας στις αξίες της αξιοπρέπειας, της δημιουργίας και της κοινωνικής συνοχής. Υπέρτατη αρχή μας είναι το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον. Γνώμονάς μας είναι η ενότητα των Ελλήνων. Αγκαλιάζουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Ελληνες. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις. Ενωμένοι και αποφασισμένοι πάντοτε τα καταφέρναμε. Το Συνέδριο αρχών και θέσεων του κόμματός μας συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 χρόνων της Νέας Δημοκρατίας. Θα είναι ένα τριήμερο-γιορτή, με έντονο ιστορικό άρωμα, αφιερώματα και αναδρομές σε σταθμούς-κλειδιά της πολυετούς αυτής πορείας».