Προς το 15ο της Τακτικό Συνέδριο οδεύει η Νέα Δημοκρατία και με το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες, μάλλον η ανάγκη για ένα σοβαρό Συνέδριο Αρχών και Θέσεων ενός κόμματος εξουσίας κρίνεται άκρως επιτακτική. Πενηνταρίζει λοιπόν η Νέα Δημοκρατία εν έτει 2024 και στην Πειραιώς έχουν «πάρει φωτιά» για τις ετοιμασίες του επετειακού αυτού Συνεδρίου, με τους φίλους και τα στελέχη του κόμματος να εκφράζουν την επιθυμία τους να παρευρεθούν στο εν λόγω Συνέδριο, πιο πολύ από τις προηγούμενες φορές, με έντονο αυτήν τη φορά το αίσθημα της προσφοράς στο κόμμα τους, όπως λένε οι ίδιοι.

Το 15ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος θα διεξαχθεί το τριήμερο 5-7 Απριλίου στην Αθήνα και θα έχει εορταστικό τόνο, καθώς σε αυτό θα συμπεριληφθούν και οι εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Πηγές της Πειραιώς αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα συζητηθούν η επόμενη ημέρα των Μνημονίων στη χώρα που βρήκε τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της, η μετάβαση στο σήμερα, η διατήρηση του κόμματος σε κυβερνητικά ποσοστά έπειτα από πέντε δεκαετίες, αλλά και η υπεροχή του απέναντι στα άλλα κόμματα που υπάρχουν επίσης για χρόνια, αλλά και το πώς θα κινηθεί το κόμμα ιδεολογικοπολιτικά, από εδώ και στο εξής. Επίσης, από την Πειραιώς τονίζουν πως το 15ο Συνέδριο δεν θα είναι εκλογικό, αλλά Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Εκτενής συζήτηση αναμένεται να γίνει και για τις ευρωεκλογές, όπως άλλωστε περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Στα πεντηκοστά γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας δεν νοείται η μεγάλη μας παράταξη να πάει σε εθνική κάλπη χαλαρά. Θα πάμε συντεταγμένα, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα πάμε να μιλήσουμε για την Ευρώπη στην Ελλάδα, αλλά κυρίως για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Η εικόνα της πατρίδας μας στην Ευρώπη έχει αλλάξει άρδην», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, ήδη σχεδιάζονται θεματικά προσυνέδρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Πηγές της Πειραιώς αναφέρουν επίσης ότι οι συζητήσεις και οι εκδηλώσεις με αφορμή τα 50 χρόνια Νέας Δημοκρατίας δεν θα σταματήσουν στο Συνέδριο, αλλά θα επεκταθούν μέχρι και τον Οκτώβριο, όταν θα εορταστεί η επέτειος ίδρυσης του κόμματος.

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Η μόνη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική δύναμη

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ευρωβουλευτής της ΝΔ, τονίζει στο «Μανιφέστο»:

Το προσεχές 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας έχει υψηλό πολιτικό συμβολισμό, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας και την ίδρυση της μεγάλης μας φιλελεύθερης παράταξης από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που το 1974 αποκατέστησε τη δημοκρατία, το 1980 έβαλε τη χώρα στην ΕΟΚ, το 1989 έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση και το 2012 κράτησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ευρώ. Σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι, η Νέα Δημοκρατία παραμένει η μόνη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική δύναμη, που οδηγεί την Ελλάδα μπροστά. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που τα τελευταία 4,5 χρόνια ανόρθωσε την οικονομία, προσείλκυσε επενδύσεις, δημιούργησε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, θωράκισε τις Ενοπλες Δυνάμεις, αναβάθμισε το διεθνές κύρος της χώρας και στήριξε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Μετά το Συνέδριό μας, το μεγάλο πολιτικό ορόσημο για τη Νέα Δημοκρατία είναι οι ευρωεκλογές του Ιουνίου, που θα φέρουν ακόμα μία μεγάλη εκλογική νίκη στην παράταξή μας, η οποία έχει αποδείξει διαχρονικά ότι μπορεί να εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Ορφέας Γεωργίου: Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε, όλοι μαζί ενωμένοι

Ο Ορφέας Γεωργίου, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, τονίζει στο «Μανιφέστο»:

Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει τα πενήντα χρόνια από την ίδρυσή της. Γιορτάζει την αναγνώριση της σημαντικής ιστορικής πορείας του κόμματος και των επιτευγμάτων του στην πολιτική σκηνή της χώρας, την υπερηφάνεια για την προσφορά της Νέας Δημοκρατίας στην προώθηση δημοκρατικών αξιών, οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας. Γιορτάζει την αναγνώριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει με επιτυχία η χώρα και τη δέσμευση μας να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για την επίλυσή τους, όλοι μαζί, ενωμένοι. Γιορτάζει την εκδήλωση ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον, στο πλευρό του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.