Στη μεγάλη εικόνα ενός νομοσχεδίου που ψηφίστηκε από τη Βουλή και κάνει καλύτερη τη ζωή πολλών πολιτών και όχι στο γεγονός ότι αυτό το νομοσχέδιο που θεσμοθέτησε τον γάμο των ομόφυλων καταψηφίστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά και άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στάθηκε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος μίλησε για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Πέμπτης. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και απαντώντας στην ερώτηση αν η Νέα Δημοκρατία υπέστη πλήγμα, ο Δημήτρης Τσιόδρας επισήμανε: «Εγώ θα μείνω στη μεγάλη εικόνα που είναι ότι χθες πέρασε αυτό το νομοσχέδιο το οποίο είναι πολυ σημαντικό για κάποιους συμπολίτες μας που βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζουν προς το καλύτερο και να αποκτούν κάποια δικαιώματα χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα της πλειοψηφίας. Μένω σε αυτό και νομίζω ότι η στάση ενός βουλευτή απέναντι στην κυβέρνηση δεν κρίνεται από το αν ψήφισε ή όχι ένα συγκεκριμένο νομοσχέδιο για λόγους συνείδησης αλλά από τη συνολική στάση που τηρεί απέναντι στην κυβέρνηση».

Για τη διαφοροποίηση του Αντώνη Σαμαρά και τη δήλωσή του ότι η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να αποκοπεί από την κοινωνία, ο Δημήτρης Τσιόδρας είπε ότι «το 41% το έχει πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια συγκεκριμένη πολιτική που έχει εφαρμόσει τα προηγούμενα χρόνια διευρύνοντας τα όρια της ΝΔ. Δεν είχε η ΝΔ αυτά τα ποσοστά, τα έχει πάρει ακολουθώντας κάποιες συγκεκριμένες πολιτικές και μια συγκεκριμένη στρατηγική η οποία έχει δικαιωθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα. Συνεχίζει να κινείται σε αυτή την κατεύθυνση».