Επιλογή από το πάνω ράφι αποδεικνύεται όλο και περισσότερο όσο περνά ο καιρός η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα. Προσιτή, σοβαρή και άκρως αποτελεσματική κι εργατική, βρίσκεται σε διαρκή «συναγερμό», συμβάλλοντας τα μέγιστα στον αγώνα του κόμματος εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών. Η γενικότερη παρουσία της Μαρίας Συρεγγέλα δίνει ένα μεγάλο αβαντάζ στη γαλάζια παράταξη, τόσο στην καθημερινότητα του κόμματος όσο και στην προετοιμασία για καίριες και «δύσκολες» ημέρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συμβολή της γραμματέως στην οργάνωση του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας και το «τρέξιμο» για το 15ο Επετειακό Συνέδριο του κόμματος στο Ζάππειο Μέγαρο κατά το τριήμερο 5-7 Απριλίου.

Η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας «οργώνει» ήδη τη χώρα έχοντας αλλεπάλληλες συναντήσεις με φορείς, εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, επαγγελματίες και παράγοντες των περιοχών που επισκέπτεται, ενώ μεταφέρει απλά, λιτά και κατανοητά, με σοβαρότητα και νηφαλιότητα, το μήνυμα της γαλάζιας παράταξης για τις κάλπες που έρχονται. «Δεν πρέπει η ψήφος να είναι χαλαρή. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που θα ψηφιστούν θα προασπίσουν τα συμφέροντα της χώρας και δεν θα μεταφέρουν τις ενδεχομένως εσωτερικές διαφωνίες που θα υπάρχουν εδώ στην Ελλάδα. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παίζουμε με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας», μεταφέρει η Μαρία Συρεγγέλα, εκφράζοντας στον απόλυτο βαθμό τόσο το μήνυμα των ευρωεκλογών όσο και την απόλυτα ορθή προσέγγιση των πραγμάτων, όπως ακριβώς θα έπρεπε δηλαδή να σκέφτονται όλοι οι πολιτικοί του σήμερα.

«Πυρετός» επαφών

Οι επισκέψεις της γραμματέως ανά την επικράτεια συνοδεύονται από ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία αναδεικνύει και η ίδια, αλλά και οι φορείς με τους οποίους συναντάται. Στη Λάρισα, π.χ., η Μαρία Συρεγγέλα περιόδευσε στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel», ενώ σε συνάντηση που είχε με τους συλλόγους τριτέκνων και πολυτέκνων Λάρισας και περιχώρων, τόνισε τη σημασία που δίνει η Νέα Δημοκρατία στο δημογραφικό ζήτημα.

Ακόμη, στη Μακεδονία, εκτός από τις συναντήσεις με επίσημους φορείς αλλά και με μέλη της Νέας Δημοκρατίας, η γραμματέας του κόμματος αναφέρθηκε στις πολύ σημαντικές επενδύσεις που γίνονται στην περιοχή, τονίζοντας ότι κατά τα επόμενα χρόνια η Μακεδονία θα έχει αλματώδη ανάπτυξη. Στην Κομοτηνή, η Μαρία Συρεγγέλα ξεκαθάρισε σε μέλη της Νέας Δημοκρατίας ότι η γαλάζια παράταξη τα ακούει με προσοχή και είναι ανοιχτή σε προτάσεις, τονίζοντας παράλληλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να επαναφέρει τη χώρα ως πρωταγωνίστρια στη γεωπολιτική και την οικονομική σκακιέρα.

Σε ανοιχτή γραμμή

Μέχρι στιγμής, η Μαρία Συρεγγέλα έχει περιοδεύσει σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Φλώρινα και Ιωάννινα, ενώ αξίζει να τονιστεί, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η παρουσία της στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας, δηλαδή τη Λάρισα, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, εκεί όπου ο κόσμος έχει ακριβώς αυτήν την ανάγκη, δηλαδή σε καμία περίπτωση να μην ξεχαστεί από την Πολιτεία.

Ας μη λησμονούμε επίσης, ότι η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας είναι σε συνεχή επικοινωνία με τα όργανα, τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος σε καθημερινή βάση, ενώ παράλληλα έχει διαρκείς επαφές και συναντήσεις εντός της Αττικής, αλλά και στα γραφεία της Πειραιώς. «Αποτελεσματικότατο πολυεργαλείο» χαρακτηρίζουν τη Μαρία Συρεγγέλα στο «Μανιφέστο» πηγές μεταξύ των παροικούντων την κυβερνητική Ιερουσαλήμ, γεγονός που φαίνεται ξεκάθαρα και στον κόσμο και στη βάση του κόμματος, που εκφράζεται απόλυτα θετικά προς το πρόσωπό της.

Παρότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο πλάνο για τις επόμενες επισκέψεις και τις περιοδείες της Μαρίας Συρεγγέλα, γνωρίζουμε ότι μπροστά της έχει ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα εν όψει του 15ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας και των ευρωεκλογών και σίγουρα θα τη δούμε σε αρκετές άλλες. Το βασικότερο, όμως, είναι ότι η γραμματέας αποτελεί ένα μεγάλο «asset» για τη γαλάζια παράταξη, με τη σοβαρότητα και τη νηφαλιότητα που προσεγγίζει τις καταστάσεις, χωρίς ωστόσο να υστερεί σε μαχητικότητα ως προς την υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου ή την κριτική απέναντι στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη παρουσία της σε τηλεοπτικό σταθμό, στον οποίο αναφερόμενη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «τα λεγόμενα του κ. Κασσελάκη δεν πείθουν. Συχνά, άλλα λέει τη μία μέρα και άλλα την άλλη», ενώ αναφερόμενη στις εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη τόνισε ότι «στην παγίδα που είχε στηθεί από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να θιχτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τελικά έπεσαν μέσα ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Καίριες παρεμβάσεις

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι η Μαρία Συρεγγέλα, εκτός των υποχρεώσεών της ως γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, δεν ξεχνά ότι είναι βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών και πάντοτε βρίσκεται κοντά στους πολίτες της εκλογικής περιφέρειάς της, με καίριες παρεμβάσεις, τοποθετήσεις και πρωτοβουλίες.