Ο χώρος που πήγε αγκαζέ πέντε χρόνια με τον Καμμένο, βρήκε νέο λαϊκιστή με έφεση και αυτός στις ψεκασμένες θεωρίες αλά Τραμπ. Ο λόγος για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος τα της πολιτικής ζωής της Ελλάδας μπορεί να μην τα έχει μάθει ακόμη... πρόλαβε, ωστόσο, να ξεπατικώσει όλα τα ψεκασμένα μοντέλα που λατρεύει ο «πολιτικός του πατέρας» Ντόναλντ Τραμπ. Επίσης, κάνει ό,τι μπορεί, με επιτυχία θα λέγαμε, για να καλύψει το κενό του λαϊκιστή Πάνου Καμμένου, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε για πέντε χρόνια κορόνα στο κεφάλι του. 

Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα 

Χάνει ο ψεκασμένος Τραμπ τις εκλογές και αρχίζει τα περί νοθείας και δίνει το σήμα για να εισβάλουν στο Καπιτώλιο οι ακροδεξιοί και ψεκασμένοι οπαδοί του με αρχηγό εκείνον τον «σαμάνο του QAnon» που κυκλοφορούσε με περικεφαλαία με κέρατα! 

Ο Κασσελάκης πάλι είναι πιο... προνοητικός: βλέποντας ότι έρχεται συντριβή στις ευρωεκλογές και προκειμένου να διασωθεί πολιτικά για να κρατήσει την καρέκλα του, ζητάει από τώρα ξένους παρατηρητές, λες και είμαστε η Ρωσία του Πούτιν ή κράτος Ουγκάντα. 

Το τερμάτισε στη γελοιότητα λένε κάποιοι, αλλά να μας συμπαθάνε κάνουν λάθος. Αυτός είναι ο Κασσελάκης και πολλά τέτοια τραγελαφικά και προβληματικά για τη δημοκρατία και το πολίτευμά μας θα δούμε στο άμεσο μέλλον. Λάτρης ψεκασμένων θεωριών μεν, επικίνδυνος δε. 

Κι όσο δεν το βλέπουν αυτό οι πολιτικοί του αντίπαλοι, αλλά και οι σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο θα βλέπουμε την τοξικότητα να αδειάζει από τις μπετονιέρες του λαϊκισμού και να πνίγει την κοινωνία και την πολιτική ζωή. 

Υγ.: «Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, περίμενε η φωτιά να έρθει και στο δικό σου» λέει μία παροιμία. Ο νοών νοείτω…