Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ναι στην πρόταση μομφής. Μόνο που υπάρχει ένα θέμα. Ο Στέφανος Κασσελάκης, που ζητεί παραιτήσεις και… κυανόκρανους, χαρακτηρίζει «σόου» τη διαδικασία στη Βουλή και τις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν «κοκορομαχίες». Αυτά γράφει ο ίδιος στο άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και εξαπολύει και επίθεση στα υπόλοιπα κόμματα, υποστηρίζοντας πως όταν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση και αυτός πρωθυπουργός τότε οι ίδιοι άνθρωποι θα βρίσκονται απέναντί του.

Ο άνθρωπος που δηλώνει ότι κόπτεται για τη Δημοκρατία και το πολίτευμα προβαίνει σε νέες απρέπειες. Αφενός χαρακτηρίζει μια κοινοβουλευτική διαδικασία… σόου. Αφετέρου υποστηρίζει ότι οι συζητήσεις που θα γίνουν είναι… κοκορομαχίες. Συζητήσεις που θα μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μετέχουν οι βουλευτές του, θα μετέχει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος.

Δηλώνει δηλαδή ότι θα συμμετάσχει σε ένα σόου το κόμμα στο οποίο έχει εκλεγεί αρχηγός. Ουσιαστικά όμως δείχνει πώς αντιμετωπίζει τις διαδικασίες που προβλέπει η λειτουργία της Δημοκρατίας. Ισως ενοχλείται από το γεγονός ότι ο ίδιος δεν μπορεί να βγει και να πετάξει τη λάσπη που πετά μέσα από το Διαδίκτυο. Ίσως πάλι ενοχλείται από το γεγονός ότι η δική του πρόταση περί παραίτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτέλεσε αντικείμενο… χλευασμού ακόμη και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και αυτή για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ίσως και να μην έχει πλήρη εικόνα από τον τρόπο με τον οποίο το δημοκρατικό πολίτευμα λειτουργεί. Όμως έχει επιλεγεί πολιτικός αρχηγός σε ένα κόμμα που έχει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οφείλει να λειτουργεί ανάλογα.

Σε κάθε περίπτωση, το άρθρο του συνολικά επιβεβαιώνει την αδυναμία του κόμματός του να ξεκαθαρίσει ακόμη και σήμερα πού ακριβώς βρίσκεται. Και να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι κίνημα διαμαρτυρίας. Το άρθρο που «έγραψε» αποτελεί, δυστυχώς για τον ίδιο, το πολιτικό του αποτύπωμα. Με αυτό θα μείνει και με αυτό θα πορευτεί.