«Ο κ. Κασσελάκης γίνεται συνειδητά υπονομευτής του πολιτεύματος με την απαράδεκτη δήλωση του» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τις πολλές δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν σε τεταμένο κλίμα στα 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση και είπε ότι σε όλες αυτές διασφαλίστηκε το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. «Ο κ. Κασσελάκης από την πολιτική γελοιποίηση γίνεται συνειδητά υπονομευτής του πολιτεύματος. Δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτές οι θέσεις εκφράζουν τα στελέχη του κόμματος του» τόνισε και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παροιμοιάζει τη χώρα με μπανανία. 

Για το δημοσίευμα του «Βήματος» που αφορά την τραγωδία των Τεμπών και τα συμφέροντα για τα οποία μίλησαν στελέχη της κυβέρνησης, ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε ότι όλοι ζητούν από τη Δικαιοσύνη να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος χωρίς αστερίσκους. Μίλησε για στοχοποίηση και fake news πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη και είπε ότι το δημοσίευμα με έναν παραπλανητικό τίτλο προσπαθεί να βάλει αμφιβολίες για το πώς μεταφέρθηκε το ζήτημα του ανθρώπινου λάθους και να χτίσει το αφήγημα περί μονταζιέρας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέρριψε βήμα προς βήμα αυτό το αφήγημα και είπε ότι «ήρθε ο πρόθυμος κ. Ανδρουλάκης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, ενώ δεν είχε καταθέσει για τόσα άλλα θέματα». 

«Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. Αυτά τα συμφέροντα που δεν είναι στον πληθυντικό αριθμό ταυτίζονται με έναν συγκεκριμένο πολιτικό αρχηγό και κατατίθεται πρόταση δυσπιστίας. Καλοδεχούμενη η πρόταση. Είναι ευκαιρία να απαντήσουμε και για την αιτία κατάθεσης της και να μιλήσουμε με στοιχεία».

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη δεν θα γίνει στην περίπτωση που κατατεθεί η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη: