Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υποστηρίξει το αφήγημα του προέδρου του κόμματος σχετικά με τις εκλογές και το αδιάβλητο της διεξαγωγής τους. Οι δικηγόροι, διά του προέδρου τους Δημήτρη Βερβεσού, απάντησαν με ξεκάθαρο τρόπο στην επιχείρηση της αξιωματικής –και όχι μόνο– αντιπολίτευσης να βάλουν λεκέ στη Δημοκρατία.

Οι «πολιτικές βδέλλες», όπως πολύ εύστοχα έχει χαρακτηρίσει ο Παύλος Μαρινάκης όλους όσοι σκυλεύουν τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών και παίζουν με τα συναισθήματα των συγγενών τους, θέλησαν να παίξουν και με τη Δημοκρατία. Να αμαυρώσουν τις εκλογές και το αποτέλεσμά τους. Και αυτό του 2023 αλλά και το επικείμενο στις ευρωεκλογές. Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε τον στόχο του που δεν είναι άλλος από το να κυλήσει την πολιτική ζωή στον βούρκο.

Αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες, έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί το αδιάβλητο των εκλογών. Κάτι που δεν έγινε στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης ούτε μια φορά. Ουδείς τόλμησε να μπει σε αυτήν τη λογική. Ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έφτασε σε αυτό το σημείο. Μπορεί να επιχείρησε να χαρακτηρίσει άβουλα όντα τους πολίτες και να πείσει ότι δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν, αλλά δεν αμφισβήτησε το αποτέλεσμα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης το έκανε. Και από κοντά οι βουλευτές, τα στελέχη και φυσικά τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο και μόνο για να κάνει… ρελάνς στον Νίκο Ανδρουλάκη και την πρόταση μομφής που αυτός κατέθεσε. Αρκεί να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την πρόταση την οποία ο πρόεδρός του χαρακτήρισε «σόου». Στο οποίο τελικά συμμετέχουν ο Σωκράτης Φάμελλος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Χαρακτήρισε σόου μια κοινοβουλευτική διαδικασία.

Όλα αυτά, κυρίως η περίπτωση της τυμβωρυχίας που επιχειρείται, δείχνουν ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης και ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ορρωδούν προ ουδενός, αδιαφορούν για τη χώρα. Επενδύουν σε νέες πλατείες και στον διχασμό για να επιβιώσουν πολιτικά. Βάζουν την πολιτική τους επιβίωση πάνω από οποιονδήποτε και από οτιδήποτε.

Το χαστούκι από τους δικηγόρους ήταν ηχηρό. Η ανάρτηση του προέδρου του ΔΣΑ σαφέστατη αναφορικά με το αδιάβλητο των εκλογών. Αδιάβλητο που εγγυώνται οι δικηγόροι και όλοι όσοι μετέχουν στην εκλογική διαδικασία και την καταμέτρηση. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να παίζει πολιτική ο Στέφανος Κασσελάκης και να στήνει παραστάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ με κομπάρσους βουλευτές και στελέχη.

Η κατάσταση στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι τραγική. Οι πολίτες που έστειλαν ηχηρό μήνυμα το 2023 έχουν τη δυνατότητα να το ολοκληρώσουν στις ευρωεκλογές. Να βάλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όλους όσοι απεργάζονται σενάρια και σχέδια σε βάρος της χώρας και του πολιτεύματος. Να δείξουν τον δρόμο της εξόδου σε αυτούς που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο. Που δεν διστάζουν να πατήσουν πάνω στα θύματα μιας τραγωδίας που πλήγωσε τη χώρα.