Είχε αντιληφθεί ότι ερχόταν νέα εκλογική συντριβή στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Εχει χάσει με τεράστια διαφορά τόσες φορές από τον Μητσοτάκη που δεν θα μπορούσε να αντέξει άλλη μία. Δεν θα μπορούσε να το αντέξει και σταθεί πλέον ως πολιτικός αρχηγός. Κατά συνέπεια, η μόνη λύση ήταν η απόφαση που πήρε χθες.

Στην τελική ευθεία της διάσπασης και αμέσως μετά της διάλυσης οδεύει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο ως κόμμα διαμαρτυρίας που συγκυριακά βρέθηκε στην εξουσία, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στην Κεντροαριστερά να το διαχειριστεί σχεδόν μόνο του το ΠΑΣΟΚ. Ο Αλέξης Τσίπρας, με έκτακτη συνέντευξη Τύπου, κατανόησε ότι δεν πρόκειται να ξανακερδίσει εκλογές και αποχώρησε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΙΝΑΙ προφανές ότι κανένας από τους διαδόχους του Α. Τσίπρα δεν μπορεί να κρατήσει το κόμμα ενωμένο και είναι επίσης προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται στη διάλυση. Ο Τσίπρας από την πλευρά του δεν θα έλεγε όχι σε μια τέτοια αρνητική προοπτική για να έρθει μετά ως «σωτήρας» και να αναλάβει πάλι το κόμμα!

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ο Τσίπρας είχε αντιληφθεί ότι ερχόταν νέα εκλογική συντριβή στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Εχει χάσει με τεράστια διαφορά τόσες φορές από τον Μητσοτάκη (τρεις ήττες σε εθνικές εκλογές, μία σε ευρωεκλογές και δύο σε αυτοδιοικητικές εκλογές) που δεν θα μπορούσε να αντέξει άλλη μία.

Γιατί αυτό θα συνέβαινε και πάλι. Ο Τσίπρας θα έχανε και άλλες εκλογές και δεν θα μπορούσε να το αντέξει και σταθεί πλέον ως πολιτικός αρχηγός. Κατά συνέπεια, η μόνη λύση για τον Τσίπρα ήταν η απόφαση που πήρε χθες. Η παραίτηση ήταν ίσως η μόνη ρεαλιστική κίνηση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα!

Σε όλες τις περιπτώσεις, η παραίτηση του Τσίπρα επιβεβαιώνει ότι στη σημερινή εποχή η τοξικότητα και ο μηδενισμός δεν περνάνε στην πλειοψηφία της κοινωνίας. Οι πολίτες επιλέγουν τη σοβαρότητα και τη μετριοπάθεια και έτσι θέλουν τους πολιτικούς.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, τυφλωμένος από κομματικό πάθος, δεν διάβασε σωστά τις ανάγκες της εποχής. Με πρόσωπα που δεν έχουν θετική εικόνα στην κοινωνία και κυρίως στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους, δεν είχε καμία ελπίδα να κάνει κάτι σοβαρό στην πολιτική του σταδιοδρομία. Το προϊόν ήταν καμένο και κανένας δεν μπορούσε να το ξαναφέρει στη ζωή. Αυτή είναι η αλήθεια. Καλή ξεκούραση στον Αλέξη Τσίπρα, που τώρα θα βρει πολύ χρόνο να σκεφτεί τη ζημιά που έκανε στη χώρα. Καλό σαββατοκύριακο σε όλες και σε όλους...

Διαβάστε περισσότερα για