Ο Τσίπρας ένα πράγμα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του. Να αποδομήσει όλους τους άλλους μέσα στο κόμμα του για να αποδειχθεί σε βάθος χρόνου ότι μόνο αυτός μπορούσε να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά εξουσίας.

Οποιος πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετέχει στα κομματικά όργανα της Κουμουνδούρου κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τα περισσότερα στελέχη του αποτέλεσαν τα βαρίδια εξαιτίας των οποίων έχασε με 24 μονάδες διαφορά από τον Κ. Μητσοτάκη.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ένα πράγμα ήταν σίγουρο. Επειτα από τόσες ήττες ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορούσε να παραμείνει στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που εμφανίζεται σαν να θέλει να εκδικηθεί τα στελέχη του κόμματός του και τους ψηφοφόρους. Και αυτούς που παρέμειναν δίνοντάς του το 17,8% της 25ης Ιουνίου, κυρίως όμως αυτούς που γύρισαν την πλάτη στη μαύρη προπαγάνδα ή επέλεξαν να μη λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ όμως ο Τσίπρας ένα πράγμα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του. Να αποδομήσει όλους τους άλλους μέσα στο κόμμα του για να αποδειχθεί σε βάθος χρόνου ότι μόνο αυτός μπορούσε να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά εξουσίας. Κατά συνέπεια, όσα συμβαίνουν και όσα θα συμβούν στο κόμμα των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόρροια της απόφασής του να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να επιστρέψει σε ποσοστά που θα επιβεβαιώνουν ότι είναι κόμμα εξουσίας. Γιατί, εκτός από την αναξιοπιστία του, θα παλεύει συνεχώς με το πολιτικό φάντασμα του Τσίπρα, οποίος θα τους υπονομεύει συνεχώς, δεν θα μετέχει στα κομματικά όργανα και θα προσπαθεί συνεχώς να αποδείξει ότι μόνο αυτός ήταν ικανός και κανένας άλλος.

ΤΟ ΕΙΧΑΝ κατά το παρελθόν και άλλοι ηγέτες το… χούι αυτό. Οχι όμως στο βαθμό που το έχει ο Τσίπρας, γιατί οι άλλοι ηγέτες ήταν πρόεδροι σε μεγάλα κόμματα εξουσίας και όχι σε ένα κόμμα που συγκυριακά από το 3% κέρδισε τις εκλογές με 35%.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ στον ΣΥΡΙΖΑ θα εξελιχθούν πολύ άσχημα για τον κόσμο, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του. Θα με θυμηθείτε σε μερικές εβδομάδες όταν ξεκινήσει η διαδικασία της διαδοχής. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν να ξεπεράσει τον ίσκιο του…