Μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο τους στη μετά Τσίπρα εποχή. Ξέρουν ότι στις ευρωεκλογές είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλίσουν διψήφια ποσοστά, ενώ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κινδυνεύουν να μην εκλέξουν ούτε έναν!

Ζορίζουν ακόμα περισσότερο οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την Ολγα Γεροβασίλη, φαίνεται ότι οι δυο επικρατέστεροι διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα το σκέφτονται και δύσκολα θα κάνουν το επόμενο βήμα. Ο κίνδυνος να συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2024 τους προβληματίζει καθώς μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο τους στη μετά Τσίπρα εποχή. Ξέρουν και οι δύο ότι είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλίσουν διψήφια ποσοστά ενώ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κινδυνεύουν να μην εκλέξουν ούτε έναν δήμαρχο σε όλη τη χώρα!

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, θα ακολουθήσει η Κεντρική Επιτροπή. Και στα δύο κορυφαία όργανα θα οριστεί ο χρόνος των διαδικασιών με «πιεστικές» τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και τη ΔΕΘ που θα έχει προηγηθεί.

ΑΠΟ ΜΕΡΑ σε μέρα αναμένεται να διευκρινιστεί ποια πρόσωπα θα μπουν στην κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα. Από το λεγόμενο «προεδρικό μπλοκ» δεν αποκλείεται να υπάρξουν πέραν τις μίας υποψηφιότητες και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν στελέχη που προέρχονται από την περιφέρεια και δεν αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις.

ΩΣΤΟΣΟ, στελέχη της Κίνησης Μελών ξεκαθαρίζουν ότι η «πλειοψηφία» θα συμφωνήσει σε πρόσωπο που μπορεί να συμβάλει στην αναγέννηση και την άμεση ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να υπάρξει διακριτή υποψηφιότητα από την πλευρά τους έναντι των άλλων τάσεων. Την ίδια ώρα, και η Ομπρέλα δεν φαίνεται πως αποκλείει το ενδεχόμενο να έχει δικό της υποψήφιο, ενώ κλειστά χαρτιά κρατούν προς το παρόν τα στελέχη της λεγόμενης «νέας γενιάς», χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει υποψηφιότητα και από εκείνη την πλευρά. Το τοπίο θα ξεδιαλύνει τις επόμενες ημέρες για τις προθέσεις που έχουν τα στελέχη του κόμματος.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ήταν η συνεκτική ουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Από εδώ και πέρα το κόμμα της Κουμουνδούρου δύσκολα θα μπορέσει να κρατηθεί ενωμένο. Η συρρίκνωση και η διάλυση είναι νομοτελειακή εξέλιξη για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους…