Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να στρέψει τη συζήτηση μακριά από τη δική του συντριβή, αλλά έχει τη μεγάλη ευθύνη για την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στην Ελλάδα, η είσοδος στη Βουλή των οποίων θα είχε αποφευχθεί αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε παίξει με το εκλογικό σύστημα και την απλή αναλογική.

Πολύ ακριβά θα πληρώσει ο τόπος τις επιπολαιότητες και την κουτοπονηριά του Τσίπρα με την απλή αναλογική. Μην ξεχνάτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από όπου και αν πέρασε άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις. Η ζημιά που έκανε είναι μεγάλη και όλα αυτά τα χρόνια έχει καταγραφεί ότι φόρτωσε την κοινωνία με ένα αχρείαστο Μνημόνιο, καλλιεργώντας παράλληλα την τοξικότητα και το διχασμό, διαχωρίζοντας τον ελληνικό λαό και τους πολίτες.

ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ εκλογές η άνοδος της Ακροδεξιάς δεν προήλθε από το πουθενά. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του σε έναν προφανή στόχο να στρέψει τη συζήτηση μακριά από τη μεγάλη νίκη της ΝΔ και από τη δική του συντριβή, φέρει και τη δική του υπογραφή, τροφοδοτώντας με την πολιτική πρακτική και ρητορική του τέτοιες δυνάμεις, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη μεγάλη ευθύνη για την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στην Ελλάδα.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι η είσοδος των κομμάτων αυτών στη Βουλή θα είχε αποφευχθεί αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε παίξει με το εκλογικό σύστημα και την απλή αναλογική που τόσο ταλαιπώρησε τη χώρα. Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανένα πρόβλημα να συγκυβερνήσει με ένα κόμμα που βρισκόταν στα δεξιά της ΝΔ, ενώ στις τελευταίες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας καλούσε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΑ ΝΑ μη θυμηθούμε την απαράδεκτη τακτική προσωπικά του Τσίπρα που έκανε ανοίγματα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Σε αντίθεση, η ΝΔ είχε πάντα σταθερό μέτωπο απέναντι στη Χρυσή Αυγή και στον Κασιδιάρη. Εξάντλησε δε κάθε συνταγματικό όριο για να αποτραπεί η είσοδός τους στη Βουλή. Την ίδια στιγμή, το κόμμα του Τσίπρα για να κερδίσει μερικές ψήφους επιπλέον δεν κατέθεσε καν προσφυγή.

ΑΝΤΙ λοιπόν να αντιληφθεί το λάθος του και να ζητήσει συγγνώμη, ο ΣΥΡΙΖΑ, και ο Τσίπρας προσωπικά, έδινε γραμμή στα στελέχη του για να μη μιλάει κανείς για την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ και να μιλάνε μόνο για άνοδο της Ακροδεξιάς και των αντισυστημικών δυνάμεων!  

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τον Τσίπρα. Οι λανθασμένες επιλογές του οδήγησαν τη χώρα σε νέα εκλογική αναμέτρηση την οποία εκμεταλλεύτηκαν τα ακροδεξιά κόμματα και μπήκαν στη Βουλή.