Η παραίτηση Τσίπρα έχει σειρά παράπλευρων απωλειών. Ενα από τα κομβικά ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Κουμουνδούρου είναι η οικονομική δυσπραγία. Από πριν από τις εκλογές είχαν φθάσει στον τελευταίο όροφο της Κουμουνδούρου οι φωνές για σοβαρά οικονομικά προβλήματα στα κομματικά ΜΜΕ. Το θέμα, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, παραπέμφθηκε στις καλένδες.

Τώρα όμως που οι εκλογές πέρασαν και το ταμείο είναι μείον, έτσι και αλλιώς, η κατάσταση εμφανίζεται μη αναστρέψιμη. Οι πληροφορίες μιλούν για έναν διαδικτυακό κομματικό τόπο, αναστολή της καθημερινής έντυπης «Αυγής» και ενίσχυση του κυριακάτικου φύλλου. Οι φωνές είναι έντονες και πολλές από όλες σχεδόν τις «ομάδες» του ΣΥΡΙΖΑ και με βασική κατάληξη τη θέση ότι τα ΜΜΕ δεν πρέπει να συρρικνωθούν.

Η σημερινή ηγεσία της «Αυγής» είναι γενικά συµπαθής στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, με κάθετη θέση όμως για το θέμα της συρρίκνωσης, αν τεθεί. Η πολύ χαμηλή κυκλοφορία της εφημερίδας, παρά τις οικονομικές περικοπές που είχαν γίνει πρόσφατα για τα έξοδα, δεν είναι η στέρεη βάση για να αλλάξει άποψη η ηγεσία της Κουμουνδούρου. Ολοι πλέον προσανατολίζονται στις όποιες αποφάσεις, που όταν παρθούν, θα παρθούν σε επίπεδο Πολιτικής Γραμματείας. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολη απόφαση.