Μια μερίδα του Τύπου, μια κατ’ ευφημισμόν ομάδα ερευνητών δημοσιογράφων και μερικά«πιστόλια» που πυροβολούν διαδικτυακά, όλοι μαζί, μερικές φορές και χώρια ανάλογα με τους εντολείς και τα συμφέροντά τους, κατασκευάζουν ιστορίες στο όνομα της διαφάνειας, στέλνοντας στο απόσπασμα όσους αρνούνται την προστασία τους.

Είναι γνωστοί οι ερευνητές που διεξάγουν τις έρευνες, οι εφημερίδες που δημοσιεύουν σε απόλυτο συγχρονισμό με τα κοινωνικά δίκτυα πληροφορίες που αφορούν υποθέσεις που ερευνά η Δικαιοσύνη, αλλά και τα υπονοούμενα σε παραπολιτικές στήλες που στοχοποιούν όσους ανθίστανται στις πρακτικές τους.

Δεν αναφερόμαστε στην εκτός συναγωνισμού σε αθλιότητες εφημερίδα και τους «αυτοφωράκηδες» που πουλάνε τρέλα, αλλά στις «σοβαρές» εφημερίδες και στους «έγκυρους» ρεπόρτερ, που στο όνομα (πάλι η ίδια καραμέλα) της «ακηδεμόνευτης» ενημέρωσης κηδεμονεύουν την κοινή γνώμη με ρεπορτάζ από την κοιλιά τους. Προφανώς οι θιγόμενοι, όσοι εξ αυτών δεν τους φοβούνται, καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους. Οταν και όποτε το βρουν.

Αλλά μέχρι τότε η «φάμπρικα» συνεχίζει να λειτουργεί και οι ελεεινοί ιππότες των... «Αποκαλύψεων» να κάνουν τη δουλειά τους. Κι όλα αυτά συνεχίζονται ερήμην των δημοσιογραφικών ενώσεων, που δεν αντιδρούν υπό τον φόβο (;) ότι θα κατηγορηθούν πως εμποδίζουν την... ερευνητική δημοσιογραφία. Αναρωτιέται κανείς πώς ζουν όλοι αυτοί οι ερευνητές;

Ποια εφημερίδα και ποιος τηλεοπτικός σταθμός χρηματοδοτούν έρευνες που διαρκούν επί μήνες για να δικαιολογούν τον μισθό τους; Μήπως πρέπει όπως ερευνούν αυτοί να ξεκινήσει η Δικαιοσύνη να ερευνά κι αυτούς;