Στην αρνητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα προστίθεται και η οικονομική δυσπραγία που ανησυχεί τους πάντες, τους επιφορτισμένους με τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ. Η πολυμελής Πολιτική Γραμματεία συνεδριάζει στα παλιά γραφεία της ΔΗΜΑΡ, επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς μόνο εκεί υπάρχει μεγάλη αίθουσα η οποία να μπορεί να φιλοξενήσει τη συνεδρίαση, από πλευράς χωρητικότητας. 

Ωστόσο, τώρα που οι επί των οικονομικών θεμάτων επιτελείς στην Κουμουνδούρου βάζουν κάτω τα νέα δεδομένα, έπειτα από τη συρρίκνωση των εκλογικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι απλό πράγμα να κρατηθούν τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ. Συγκεκριμένα, τόσο τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ όσο και ένα μεγάλο κτίριο επί της οδού Λεωνίδου στο Μεταξουργείο είναι νοικιασμένα και αναμένεται πολύ γρήγορα λόγω της οικονομικής συρρίκνωσης να ξενοικιαστούν. Ηδη έχει διαμηνυθεί ο περιορισμός των εργαζομένων και των μετακλητών υπαλλήλων που δικαιούται το κόμμα. 

Το μεγάλο στοίχημα όμως, για τους οικονομικούς εγκεφάλους του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η «απύθμενη χοάνη», όπως την αποκαλούν κάποιοι, των κομματικών ΜΜΕ. Η πρόταση υπηρεσιακών παραγόντων του κόμματος είναι να υπάρχει ένας κεντρικός διαδικτυακός κομματικός τόπος και η αναστολή της καθημερινής έντυπης έκδοσης της «Αυγής» με παράλληλη ενίσχυση του κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας. Για το ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 FM, η πρόταση είναι να υπάρξει ταχύτατη αναζήτηση επενδυτή, με παράλληλη και δραστική μείωση των ανελαστικών δαπανών του. 

Ολοι πλέον προσανατολίζονται στις όποιες αποφάσεις, που όταν ληφθούν θα είναι σε επίπεδο νέου προέδρου, παρότι οι οικονομικοί υπεύθυνοι του κόμματος διαμηνύουν ότι τέτοια χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν. Ενδεικτικό του κλίματος διάλυσης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι αναφορές υποψήφιου βουλευτή και δημοσιογράφου, ο οποίος κάλυπτε τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την περασμένη Κυριακή, ότι κανείς δεν σκέφτηκε να δώσει λίγο νερό στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που ανέμεναν την πολύωρη λήξη της συνεδρίασης. 

Πάντως, στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί υπάρχουν και κάποια σχόλια που ακούγονται πέριξ της Κουμουνδούρου. Με αφορμή την εξαφάνιση της... σοκαρισμένης Πόπης Τσαπανίδου, κάποιοι αναρωτιούνται αν έληξε η σύμβασή της και γι’ αυτό αίφνης χάθηκε και επίσης γιατί εκείνη η πολυπληθής ομάδα της «προεδρικής φρουράς» που ήταν δίπλα στον... άχαστο ηγέτη συνεχίζει να κατέχει τα γραφεία του εβδόμου ορόφου, από την ώρα που εκείνος έχει αποχωρήσει. 

Τα πικρόχολα σχόλια στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δείχνουν ανάγλυφα το κλίμα που επικρατεί αυτές τις ώρες, είναι ενδεικτικά όμως και της αβυσσαλέας αντιπαράθεσης που υπάρχει ανάμεσα στις διάφορες φατρίες, κάτι που δεν αποτελεί το καλύτερο μήνυμα για ένα ενωμένο κόμμα στο μέλλον...