Χρόνια τώρα επιβεβαιώνεται η πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και η ιδεολογική υπεροχή της Ν.Δ. Στους κόλπους της μεγάλης κεντροδεξιάς ευρωπαϊκής οικογένειας, στο ΕΛΚ, η Ν.Δ. είναι το μεγαλύτερο κόμμα ενώ ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει την ισχυρότερη λαϊκή εντολή μεταξύ των Ευρωπαίων ομολόγων του.

Αναρωτήθηκε κανείς, εν προκειμένω όλοι όσοι μεμψιμοιρούν και αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις, πώς και πού θα ήταν σήμερα η ελληνική Κεντροδεξιά χωρίς την αποδοχή στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη στήριξη του μεγάλου κεντρώου, μετριοπαθούς κομματιού της κοινωνίας; Συνηθίσαμε τη... συνήθεια να βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις τη Ν.Δ. να προηγείται των αντιπάλων της, και τότε στην αντιπολίτευση και τώρα στην κυβέρνηση, αλλά παραβλέπουμε το αυτονόητο: εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποτολμούσε να διεκδικήσει με συγκεκριμένη πολιτική και ιδεολογική ατζέντα την ηγεσία της Ν.Δ., εάν δεν διεκδικούσε την ηγεσία της χώρας με ένα σαφές και ευρύ μεταρρυθμιστικό σχέδιο τολμηρών κοινωνικών και οικονομικών παρεμβάσεων, σήμερα δεν θα είχαν την πολυτέλεια όσοι διαφωνούν με συγκεκριμένες κυβερνητικές αποφάσεις να παρουσιάζονται ως επιμηθείς.

Η πολιτική υπεροχή της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι αποτέλεσμα των περιστάσεων, είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων: των δύσκολων και τολμηρών αποφάσεων που υπερβαίνουν αντιλήψεις και νοοτροπίες του παρελθόντος προκειμένου να προλάβουν το μέλλον. Διότι πολλές από αυτές η κοινωνία ήδη τις έχει πάρει ερήμην ορισμένων που νομίζουν ότι ομιλούν εκ μέρους της.