Στον απόηχο της εκκωφαντικής επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ και της μέγιστης ευθύνης που προκύπτει εξ αυτής για τους νεοεκλεγέντες βουλευτές, «Το Μανιφέστο» ζήτησε δυο λόγια για τη νίκη αλλά και τους στόχους της επόμενης ημέρας. 

Το συναίσθημα που μοιράστηκαν μαζί μας ήταν η άφατη χαρά και το ύψιστο χρέος απέναντι στο μέλλον της χώρας και της κοινωνίας σε καιρούς με διεθνείς αναταράξεις και επίδικα που απαιτούν ακριβείς χειρισμούς από στιβαρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό το μήνυμα άλλωστε εξέπεμψε το προχθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα και οι νικητές δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν με σοβαρότητα, προγραμματικό λόγο και άοκνη προσπάθεια για την Ελλάδα του 2027, που θα περιλαμβάνει όλους τους πολίτες και θα αναμετράται επί ίσοις όροις με το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Κυριάκος Πιερρακάκης Βουλευτής Α΄Αθηνών «Μια νέα σχέση εμπιστοσύνης»

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου έδωσαν μια βροντερή απάντηση στο δίλημμα «επιστροφή στο παρελθόν ή πορεία στο μέλλον». Οι πολίτες επέλεξαν με ένα συντριπτικό ποσοστό την τόλμη, τη σταθερότητα, την ειλικρίνεια και το όραμα για το αύριο που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό δημιουργεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, που αναμένεται να σφραγιστεί στις εκλογές που θα γίνουν σε λίγες εβδομάδες.

Εμπιστοσύνη που χτίστηκε μέσα από την επιτυχή διαχείριση πολλαπλών και εντελώς νέων κρίσεων. Σε προσωπικό επίπεδο, επιθυμώ να ευχαριστήσω τους πολίτες που με εξέλεξαν στην Α΄ Αθήνας και να τους διαβεβαιώσω ότι θα κάνω τα πάντα για να δικαιώσω την επιλογή τους.