Στον απόηχο της εκκωφαντικής επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ και της μέγιστης ευθύνης που προκύπτει εξ αυτής για τους νεοεκλεγέντες βουλευτές, «Το Μανιφέστο» ζήτησε δυο λόγια για τη νίκη αλλά και τους στόχους της επόμενης ημέρας. 

Το συναίσθημα που μοιράστηκαν μαζί μας ήταν η άφατη χαρά και το ύψιστο χρέος απέναντι στο μέλλον της χώρας και της κοινωνίας σε καιρούς με διεθνείς αναταράξεις και επίδικα που απαιτούν ακριβείς χειρισμούς από στιβαρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό το μήνυμα άλλωστε εξέπεμψε το προχθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα και οι νικητές δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν με σοβαρότητα, προγραμματικό λόγο και άοκνη προσπάθεια για την Ελλάδα του 2027, που θα περιλαμβάνει όλους τους πολίτες και θα αναμετράται επί ίσοις όροις με το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Τάκης Θεοδωρικάκος Βουλευτής Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών: «Σεμνότητα και καθαρός λόγος»

Η χθεσινή μεγάλη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας έχει ιστορικό χαρακτήρα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της παράταξης που αυξάνει το ποσοστό της μετά την πρώτη κυβερνητική θητεία της. Οι πολίτες θέλουν σταθερότητα και σίγουρα βήματα μπροστά. Εβαλαν οριστικά τέλος στην καταστροφολογία, στην τοξικότητα και το διχασμό. Δείχνουν εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και την παράταξη του ορθού λόγου, της αξιοπιστίας, των δεσμεύσεων και της σκληρής δουλειάς. Γι’ αυτό με σεμνότητα και καθαρό λόγο θα δώσουμε ακόμα πιο δυναμικά τη μάχη για την αυτοδυναμία σε λίγες βδομάδες. Συνεχίζουμε δυνατά για μια ισχυρή Ελλάδα, με αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.