Στον απόηχο της εκκωφαντικής επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ και της μέγιστης ευθύνης που προκύπτει εξ αυτής για τους νεοεκλεγέντες βουλευτές, «Το Μανιφέστο» ζήτησε δυο λόγια για τη νίκη αλλά και τους στόχους της επόμενης ημέρας. 

Το συναίσθημα που μοιράστηκαν μαζί μας ήταν η άφατη χαρά και το ύψιστο χρέος απέναντι στο μέλλον της χώρας και της κοινωνίας σε καιρούς με διεθνείς αναταράξεις και επίδικα που απαιτούν ακριβείς χειρισμούς από στιβαρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό το μήνυμα άλλωστε εξέπεμψε το προχθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα και οι νικητές δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν με σοβαρότητα, προγραμματικό λόγο και άοκνη προσπάθεια για την Ελλάδα του 2027, που θα περιλαμβάνει όλους τους πολίτες και θα αναμετράται επί ίσοις όροις με το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Νότης Μηταράκης στο «Μανιφέστο»: Σαφής εντολή αυτοδυναμίας

Ο εκλογικός χάρτης της χώρας βάφτηκε γαλάζιος σε μία ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ωστόσο μας φέρνει και μία ιστορική ευθύνη. Οι Ελληνες και οι Ελληνίδες επιβράβευσαν το έργο μας σε μία σειρά από τομείς όπως το μεταναστευτικό, η οικονομία, η άμυνα και μας έδωσαν μία σαφή εντολή αυτοδυναμίας.

Μας ζήτησαν όμως και κάτι ακόμα, να τρέξουμε πιο γρήγορα στο δρόμο της προόδου και των τολμηρών μεταρρυθμίσεων. Για καλύτερους μισθούς, για περισσότερες θέσεις εργασίας, για μία καλύτερη δημόσια υγεία, για μία κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, για μία Ελλάδα ισχυρή και ασφαλή σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον. Υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχίσουμε με ακόμη περισσότερο ζήλο και προσπάθεια για να πάμε την πατρίδα μας σταθερά μπροστά.