Στον απόηχο της εκκωφαντικής επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ και της μέγιστης ευθύνης που προκύπτει εξ αυτής για τους νεοεκλεγέντες βουλευτές, «Το Μανιφέστο» ζήτησε δυο λόγια για τη νίκη αλλά και τους στόχους της επόμενης ημέρας. 

Το συναίσθημα που μοιράστηκαν μαζί μας ήταν η άφατη χαρά και το ύψιστο χρέος απέναντι στο μέλλον της χώρας και της κοινωνίας σε καιρούς με διεθνείς αναταράξεις και επίδικα που απαιτούν ακριβείς χειρισμούς από στιβαρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό το μήνυμα άλλωστε εξέπεμψε το προχθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα και οι νικητές δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν με σοβαρότητα, προγραμματικό λόγο και άοκνη προσπάθεια για την Ελλάδα του 2027, που θα περιλαμβάνει όλους τους πολίτες και θα αναμετράται επί ίσοις όροις με το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Παύλος Μαρινάκης Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής: «Απάντηση στην ακυβερνησία»

Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες έδωσαν ισχυρή εντολή διακυβέρνησης της χώρας στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιβράβευσαν το έργο της κυβέρνησης μέσα στις πιο δύσκολες συγκυρίες και αναγνώρισαν ότι αυτή η κυβέρνηση στάθηκε δίπλα τους και προχώρησε το πρόγραμμά της παρά τις πρωτόγνωρες αντιξοότητες.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: οι πολίτες ζητούν από το κόμμα που θα σχηματίσει κυβέρνηση συνέπεια, σταθερότητα και συγκεκριμένες προτάσεις που θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη – και από τον επόμενο πρωθυπουργό αποφασιστικές, μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου ήταν ο πρώτος σταθμός στον δρόμο για το μέλλον της χώρας. Στην επόμενη εκλογική μάχη, δίνουμε οριστική απάντηση απέναντι στον λαϊκισμό και την ακυβερνησία. Πάμε τη χώρα όλοι μαζί, σταθερά, τολμηρά, μπροστά.