Τι να σκέφτεται κάποιος που εκλέγεται βουλευτής και ετοιμάζεται να διαβεί το κατώφλι του ναού της Δημοκρατίας – ειδικά αν είναι... πρωτοετής; Απευθυνθήκαμε σε τέσσερις νεοεισερχόμενους –δύο γυναίκες, δύο άνδρες– με το ερώτημα πώς σχεδιάζουν να γράψουν αυτήν τη νέα σελίδα της ζωής τους. Ευτυχείς όλοι από τον θρίαμβο της περασμένης Κυριακής, ανταποκρίθηκαν με προθυμία και οικονόμησαν δυο λόγια για το όραμά τους, το χρέος τους απέναντι στην κοινωνία και την ευγνωμοσύνη τους για τους πολίτες που έκλεισαν τα αυτιά τους στις χυδαιότητες και στα ψεύδη, κοίταξαν κατάματα την πραγματικότητα της χώρας μας και τους αντάμειψαν για τον αγώνα που έδωσαν κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και για κείνον που δεσμεύτηκαν να δώσουν όταν θα καθίσουν –ως πρωτάκια– στα κοινοβουλευτικά... θρανία της Νέας Δημοκρατίας.

Ειρήνη Αγαπηδάκη, βουλευτής Επικρατείας: «Ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας»

Οι πολίτες σηματοδότησαν μια ιστορική καμπή. Κλείνει ο δεκαετής κύκλος κρίσης και τοξικότητας και ξαναβρίσκουμε τον παλιό, καλό εαυτό μας: εκείνον που πιστεύει στις δυνάμεις του, παλεύει για μια καλύτερη ζωή, απαιτεί σεβασμό, επενδύει στην τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και όχι την εχθρική συνθηματολογία. Το νέο κοινωνικό μέτωπο που
αναδύεται σε αυτές τις εκλογές, είναι εγγύηση ελπίδας για το μέλλον της πατρίδας μας, γιατί εκφράζει αιτήματα που αφορούν όλους μας και δεν αφήνουν κανέναν πίσω: αποτελεσματικό κράτος, ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία, πολλές καλοπληρωμένες δουλειές, αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και ίσες ευκαιρίες.