«Η νέα εκλογική αναμέτρηση για μας ισοδυναμεί με μια νέα αφετηρία. Δηλαδή ξεκινάμε όχι από το μηδέν αλλά από την αρχή. Παλεύουμε πολίτη πολίτη, ψήφο ψήφο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό εκ νέου να πείσουμε τους πολίτες να εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία» τόνισε η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι η ΝΔ πρέπει να επιμείνει στη στρατηγική που έχει χαράξει, να εξηγήσει, δηλαδή, με ακόμη μεγαλύτερη λεπτομέρεια στους πολίτες ποια είναι η πρόταση διακυβέρνησής της. Ευχήθηκε δε ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να προσβάλλει τους ψηφοφόρους του. «Εύχομαι ειλικρινά ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να προσβάλλει καταρχήν τους ψηφοφόρους του και ύστερα όλους τους πολίτες γιατί αυτό δημιουργεί ένα κλίμα παράταιρο σε αυτό που ζούμε τώρα. Αυτά που άκουσα αυτές τις μέρες από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν προσβάλλουν εμένα και με την ιδιότητα ως πολίτη, αλλά γενικότερα και τους ίδιους τους ανθρώπους που ψήφισαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό» είπε η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Τα αποτελέσματα της πρώτης κάλπης, σύμφωνα με την κ. Αγαπηδάκη, έδειξαν ότι οι πολίτες έδωσαν μια θετική ψήφο στην προγραμματική ατζέντα της κυβέρνησης. «Υπάρχει ένα πολύ συγκροτημένο και τεκμηριωμένο πλάνο διακυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, το οποίο εστιάζεται στο να έχουμε περισσότερες καλοπληρωμένες δουλειές για όλους και αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων» ανέφερε η  κ. Αγαπηδάκη, επισημαίνοντας πως αυτά τα δύο είναι υπαρξιακά θέματα για τη χώρα, διότι έχει μεσολαβήσει μια δεκαετής κρίση και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι, ακόμα και σήμερα, παρά τα καλύτερα αποτελέσματα για την οικονομία, τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και την μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες, εξακολουθούν να υποφέρουν.

«Και είναι και ένα θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης, από τη σκοπιά του ότι δεν απασχολεί απλά τον πρόεδρο της ΝΔ να έχει παραγωγή πλούτου αλλά να κατανέμεται δίκαια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για όλους ανάλογα με το σημείο που ξεκινά κανείς. Έτσι λοιπόν, αυτό συνιστά ένα πολύπλευρο πλάνο που έχει να κάνει με το τι είδους εκπαίδευση θέλουμε, πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την τεχνική εκπαίδευση, ποια είναι η θέση της χώρας και της νέας διακυβέρνησης σε σχέση με τις νέες κοινωνικές ανισότητες που φέρνει η νέα τεχνολογία. Είναι μια σειρά από ζητήματα τα οποία δεν τα έχουμε συζητήσει, έχουμε αναλωθεί στην τοξικότητα και τα προηγούμενα χρόνια και δυστυχώς αρκετά και σε αυτή την προεκλογική περίοδο που προηγήθηκε. Φαίνεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάπως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα προβλήματα της εποχής. Δεν τα αντιλαμβάνεται ίσως, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τους ίδιους. Σε κάθε περίπτωση όμως, βλέπουμε μια πολύ μεγάλη απόσταση ανάμεσα σε αυτό που μπορεί να παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία ως πρόταση διακυβέρνησης και σε αυτό που υπάρχει από την άλλη πλευρά» προσέθεσε η κ. Αγαπηδάκη.

Απαντώντας στο κατά πόσο κινδυνεύει η ΝΔ να μην πετύχει αυτοδυναμία στην δεύτερη κάλπη, η κ. Αγαπηδάκη υπογράμμισε «εμείς θα κάνουμε αυτό που έχουμε μπροστά μας, όσο μπορούμε καλύτερα».

«Έχουμε μια πολύ πειστική πρόταση η οποία έχει να κάνει με το εξής, που θεωρώ ότι δεν έχει περάσει στο δημόσιο διάλογο τόσο πολύ, ότι όλα αυτά που έχει εξαγγείλει πρωθυπουργός δεν είναι πράγματα που θα γίνουν, είναι πράγματα που είναι ήδη σε τροχιά υλοποίησης. Για παράδειγμα τα περισσότερα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και αναφέρομαι ενδεικτικά από τον χώρο της υγείας, δεν είναι πράγματα που έχουμε παραπέμψει σε κάποια στιγμή στο μέλλον να γίνουν, η προετοιμασία γι’ αυτά έχει γίνει ήδη, είναι σε τροχιά υλοποίησης και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει και μια δέσμευση στην πράξη για να συμβούν όλα αυτά. Αυτό είναι κάτι που θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να το αναδείξουμε, διότι στη χώρα μας έχουμε συνηθίσει σε υποσχέσεις που παραπέμπουν σε μια στιγμή στο μέλλον. Και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κάνει αυτή τη διαφορά, ότι παράλληλα με όλες αυτές τις κρίσεις, προχωρούσε το μεταρρυθμιστικό έργο, προχωρούσαν οι αλλαγές και η προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών κάθε μέρα. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη διαφορά και δείχνει και τη δυναμική αυτής της κυβέρνησης και τι θα μπορούσε να κάνει την επόμενη τετραετία» σημείωσε η κ. Αγαπηδάκη.