Στον απόηχο της εκκωφαντικής επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ και της μέγιστης ευθύνης που προκύπτει εξ αυτής για τους νεοεκλεγέντες βουλευτές, «Το Μανιφέστο» ζήτησε δυο λόγια για τη νίκη αλλά και τους στόχους της επόμενης ημέρας. 

Το συναίσθημα που μοιράστηκαν μαζί μας ήταν η άφατη χαρά και το ύψιστο χρέος απέναντι στο μέλλον της χώρας και της κοινωνίας σε καιρούς με διεθνείς αναταράξεις και επίδικα που απαιτούν ακριβείς χειρισμούς από στιβαρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό το μήνυμα άλλωστε εξέπεμψε το προχθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα και οι νικητές δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν με σοβαρότητα, προγραμματικό λόγο και άοκνη προσπάθεια για την Ελλάδα του 2027, που θα περιλαμβάνει όλους τους πολίτες και θα αναμετράται επί ίσοις όροις με το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Μάκης Βορίδης Βουλευτής Α΄ Ανατολικής Αττικής: Πιο μπροστά, πιο τολμηρά

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις εθνικές εκλογές αποτελεί αναμφισβήτητα έναν θρίαμβο. Η συντριπτική διαφορά των 20 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, και το ποσοστό που έλαβε η παράταξή μας προσεγγίζοντας ουσιαστικά την αυτοδυναμία –παρά το σύστημα της απλής αναλογικής– εκφράζει πέραν πάσης αμφιβολίας τη βούληση του ελληνικού λαού για μια σταθερή, ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση απαλλαγμένη από την τοξικότητα και τον λαϊκισμό της Αριστεράς.

Μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό έργο της ακόμα πιο αποφασιστικά, θα διορθώσει τις αστοχίες της και θα σταθεί ακόμη περισσότερο δίπλα στον πολίτη. Με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σταθερά, προχωράμε ακόμη πιο μπροστά και πιο τολμηρά. Και φυσικά, ούτε εφησυχάζουμε, ούτε επαναπαυόμαστε έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης.