4.000 επικείμενες προσλήψεις νοσηλευτών προανήγγειλε σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουλίου, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ellada24.gr. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Έχουμε σε εκκρεμότητα χιλιάδες προσλήψεις, που είναι στο ΑΣΕΠ, για να διεκπεραιωθούν». Επίσης, διερωτήθηκε γιατί δεν θα πρέπει να υπάρχουν συνέργειες από την Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις στον χώρο της Υγείας, με αφορμή την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μαρινάκης είχε αναφέρει ότι η ΠΝΠ θα δίνει τη δυνατότητα, ως μία άμεση λύση, να χρησιμοποιείται προς το παρόν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος -εξαιρώντας τους οπλίτες που υπηρετούν στον στρατό- μέχρι να υλοποιηθεί και η μόνιμη λύση που θα είναι «η πρόσληψη παραπάνω προσωπικού, η καλύτερη διαχείριση αυτού του προσωπικού και συνολικά η ενίσχυση του ΕΚΑΒ».

«Δεν υπάρχει κάτι καλό να θυμηθεί κανείς από την κυβερνητική θητεία του κ. Τσίπρα»

Επίσης, ο κ. Βορίδης στη συνέντευξή του, αναφερόμενος στην επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015, έκανε λόγο για απόδοση πολιτικής δικαιοσύνης, αφού, «ο άνθρωπος που φέρθηκε με τόσο τυχοδιωκτικό τρόπο σε τόσο μεγάλα θέματα, ο κ. Τσίπρας, σήμερα έχει αποσυρθεί από την ελληνική πολιτική ζωή». Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει κάτι καλό να θυμηθεί κανείς από την κυβερνητική θητεία του κ. Τσίπρα, κάτι καλό να θυμηθεί από τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του. Το μόνο θετικό στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οδήγησε στην απομυθοποίηση της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς». Σε αυτό το σημείο, εξήγησε πως η Αριστερά «με έναν μαγικό τρόπο εξαλείφει τη φτώχεια, όλοι τρώνε με χρυσά κουτάλια, αρκεί να κυβερνήσει».

Έπειτα, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε πως με τη διακυβέρνησή του ο κ. Τσίπρας συνέβαλε με πολύ σκληρό τρόπο, με μεγάλο δημοσιονομικό κόστος και κόστος για τον φορολογούμενο στο να προσγειωθεί η ελληνική κοινωνία στην πραγματικότητα. Όπως είπε, δύο, εν τέλει, είναι τα θέματα που συνέβαλαν στην ωρίμανση της κοινωνίας: οι επαχθείς συνέπειες πτώχευσης και η πλήρης απομυθοποίηση της Αριστεράς. «Δεν μπορεί να υλοποιήσει τίποτε από όσα υπόσχεται», τόνισε για την Αριστερά και συμπλήρωσε ότι «το δημοψήφισμα είναι χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίον πολιτεύθηκε ο κ. Τσίπρας».

Συνέχισε, λέγοντας πως το «βαθύτερο πρόβλημά τους» είναι ότι «οι ιδέες τους δεν είναι πλέον πλειοψηφικές, υπερασπίζονται μειοψηφικές ιδέες στην κοινωνία» και το πρόβλημα αυτό δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ανακατανομή ποσοστών μεταξύ των κομμάτων του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Στο σημείο αυτό, έφερε τα παραδείγματα της διαχείρισης του μεταναστευτικού, της αντεγκληματικής πολιτικής και εκείνο των φορολογικών συντελεστών, θέματα στα οποία ο κόσμος δεν ασπάζεται πλέον τις αντιλήψεις της Αριστεράς: «Ο κόσμος δεν πιστεύει στα παχιά λόγια και τις ψεύτικες υποσχέσεις».  

«Δεν υπάρχει σχέση του κ. Λοβέρδου με τη Νέα Δημοκρατία»

Για τα του ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα είπε πως ένας τρόπος είναι να αρχίσουν τις δικαιολογίες, αν δεν κοιτάξουν το πρόβλημα κατάματα. Διερωτήθηκε, όμως, πώς γίνεται να φταίνε οι άλλοι και όχι ο παραιτηθείς πρόεδρός του, όταν ο ίδιος είχε καθοριστικό ρόλο. Για το κόμμα των «Σπαρτιατών», ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε εξεταστέο εάν ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι αρχηγός ή μέλος της διοίκησής τους.

Για το σημερινό θέμα της επικαιρότητας, αυτό της παραίτησης του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ, ο Μ. Βορίδης ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει σχέση του κ. Λοβέρδου με τη Νέα Δημοκρατία, δεν είναι κάτι που θα έκανε ο Ανδρέας, ο οποίος είναι σπουδαίο πολιτικό στέλεχος», με σημαντική προσφορά επί πολλά έτη. Εξάλλου, συνέχισε, «έχει αγωνισθεί με μεγάλη συνέπεια για την παράταξή του και τις ιδέες του. Έχει αναμφίβολη θετική συνεισφορά, έχει βοηθήσει σε πολύ κρίσιμες στιγμές τον τόπο». Περιγράφοντας, τέλος, τον Α. Λοβέρδο ως «ακέραιο άνθρωπο» και ως «σημαντικό πολιτικό», ο Μ. Βορίδης έκλεισε τη σχετική αναφορά λέγοντας: «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι την απόφασή του την έχει πάρει χωρίς οποιαδήποτε συνεννόηση με τη ΝΔ».