Δηλητήριο έσταξε ο Χρήστος Σπίρτζης για τον Στέφανο Κασσελάκη σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Action24. Μάλιστα ζήτησε για ακόμη μια φορά συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ για να ηττηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα ρωτήθηκε από δημοσιογράφο στην εκπομπή «Πίσω απ τις Γραμμές» σχετικά με τις δηλώσεις του Στεφάνου Κασσελάκη, ο οποίος διαρκώς δηλώνει σίγουρος ότι θα γίνει πρωθυπουργός. Ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε ειρωνικά ότι δεν το βλέπει αλλά το… εύχεται: «Ε το εύχομαι, αλλά δεν το βλέπω. Αν το βλέπετε εσείς…», είπε και τελείωσε γελώντας.

Φυσικά αυτή η δήλωση μόνο τυχαία δεν είναι καθώς ο Χρήστος Σπίρτζης όχι μόνο στήριξε την Όλγα Γεροβασίλη για νέα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ταυτόχρονα δήλωσε ότι εύχεται να επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας για να ενώσει τον κεντροαριστερό χώρο, αναφέροντας: Ένα είναι βέβαιο, ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνταξιοδοτήθηκε. Μάλιστα σε συνέντευξη του έριξε τα καρφιά του για όσους επιτέθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα: «Πολλοί θα ήθελαν να μην υπάρχει ο Αλέξης Τσίπρας και άλλοι, κυρίως από την συντηρητική παράταξη, τον βλέπουν στο όνειρο τους, φοβούμενοι πιθανή επιστροφή του» και πρόσθεσε: «Εύχομαι να παρέμβει στο άμεσο μέλλον, για να συμβάλει στην συνεργασία των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, για την οικοδόμηση μιας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, που θα αποτελέσει τον εναλλακτικό πόλο προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας. Η παρέμβαση που έκανε, αλλά και η στάση πολλών απέναντι του, διευκολύνει, τέτοιες μελλοντικές πρωτοβουλίες».

Ο Χρήστος Σπίρτζης μάλιστα συνέχισε να ρίχνει δηλητήριο κατά του Στεφάνου Κασσελάκη, αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οπότε απαιτείται άμεσα μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και άλλους πολιτικούς σχηματισμούς. Μάλιστα δήλωσε γεμάτο νόημα ότι ελπίζει μετά τις ευρωεκλογές να μην χρειαστεί, λόγω κακού αποτελέσματος, να τεθεί θέμα ηγεσίας ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ ενώ υποστήριξε την κίνηση του Νίκου Κοτζιά να συνεργαστεί ξανά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τέτοιους φίλους που έχει εντός ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, τί τους χρειάζεται τους πολιτικούς εχθρούς;